Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük depremin habercisi mi'

Büyük depremin habercisi mi'

Deprem uzmanları, Ege Denizi'nde Saros Körfezi açıklarında meydana gelen depremi yorumladı

  • Ege Postası
  • 08.01.2013 - 17:58
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan bölgenin bu büyüklükte bir depremle daha önce karşılaşılmayan bir bölge olduğunu ifade etti. "Anadolu gergin" diyen Ercan yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini de ifade etti.

'SAROZ EGE'DEN FARKLI'

Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy Habertürk canlı yayınına katıldı. Üşümezsoy' Saroz Körfezi, Ege Denizi'nden farklı bir yapı. 1912'de Bozacada'dan başlayıp Saroz'dan geçip Marmara'ya kadar bir fay kırılmıştı. Şuanda olan deprem onun önünde veya arkasında az kırılmış atımından kalan stres yamaları... Bahsettiğimiz eski depremler gibi bir deprem gelmez.

Prof. Celal Şengör ise etrafındaki küçük fayları harekete geçirebileceğini söyledi. Marmara'yı '7 büyüklüğünde' bir depremin vurabileceğini konusunda uyardı.

BİZ BUNLARI 13 YILDIR KONUŞUYORUZ

Denizde olan bir deprem bu nedenle hasar yapması çok beklenmiyor. Biz bunları 13 yıldır konuşuyoruz. Bunları konuşmak yerine Türkiye'de insanların, medyanın deprem anında neler yapması gerektiğini bilmeliyiz. Deprem ülkesinde yaşıyorsak bunun önemleri var. Bunları öğrenecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.