Dolar 32,6153
%-0.14
Euro 35,3502
%-0.26
Altın 2.501,660
%-0.39
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mitinge Moroğlu damgası

Mitinge Moroğlu damgası

Dikili’de Osman Özgüven’e destek için düzenlenen mitinge tam kadro katılan CHP’de İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun konuşması kadar söylediği türkü de büyük ilgi topladı. Özgüven’i teslim etmeyeceğiz diyen Moroğlu, birlikte söylemekten keyif aldıkları Arife türküsünü söyledi

  • Ege Postası
  • 16.11.2012 - 01:47
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e Yargıtay tarafından cezasının onanması sonrası Dikili’ye çıkarma yapan CHP  Destek Mitingi düzenledi. Mitinge CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu damga vurdu. Kürsüde en son sözü alan Moroğlu dostlukları çok eskiye dayanan Özgüven’i teslim etmeyeceklerini belirtirken sonra  beraber söylemekten keyif aldıkları Arife Türküsü’nün sözlerini okudu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Osman Özgüven bizim cezaevi şartlarımızı yaşamayacak bu ülkede yaşatmayacağız . Onu teslim etmeyeceğiz. Teslim olmayacaklar. Osman Özgüven’in eşini  çocuklarını torunlarını onun yolundan giden birer yoldaş olarak bağrımıza basacağız. Beraber türkü söylerdik şiir okurduk. Nerede bir zulüm varsa isyan ederdik” dedi.


Moroğlu ‘Osman Özgüven’in ağzından sesleniyorum’  diyerek  Arife Türküsü’nden “ kayalar rüzgara engel dikildi, alnımıza serinlik vurmasın diye, göğe bir ıslak karanlık çekildi, başaklar güneşi görmesin diye, arife günleri kurban alındı, oğullar bayrama ermesin diye, yel estikçe bu kayalar kertilir, güneş çıkar bu karanlık yırtılır, buğday karda yatar boylanır, arife bayramın habercisidir, günler günü gündüz geceyi kovar, arifeler bayramlara çevrilir” dizelerini okuduktan sonra, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Özgüven’in emek verdiği Dikili’nin yoksul köylüleri,  emek verdiği servis şoförleri  1984 yılına kadar  10 yolcu taşırken 100 yolcu taşımanıza neden olan Özgüven’e sahip çıkın…Dikili’nin esnafı iktidar tarafından inim inletilen taksi şoförleri . Sanmayın Özgüven’in özgürlük mücadelesi soyut bir kavramdır. Onun için ne olur onun ardından mücadelenizi şoförü ile köylüsü ile esnafı ile sürdürün. Onun yüreği bu mücadele ile serin olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.