Dolar 32,3654
%-0.36
Euro 34,7292
%-0.22
Altın 2.410,360
%-0.51
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çocukları kitaplarla büyütün'

'Çocukları kitaplarla büyütün'

Anne ve babaları çocuk eğitiminde bilinçlendirmek için etkinlikler gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, Kent Hastanesi işbirliği ile “Çocuğun Dünyasında Kitap” konulu panel düzenledi. Türk

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 10:53

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Hüseyin Yurttaş ile Kent Hastanesi Sağlık Grubu Çocuk Psikoloji Uzmanı Şebnem Türkdalı Temizocak’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, çocukların küçük yaşlardan itibaren kitapla tanışması gerektiği vurgulandı. 

HER GÜN 30 DAKİKA 
Kitapsever çocuklar yetiştirebilmek için ebeveynlere önerilerde bulunan yazar Hüseyin Yurttaş “Kitaplar, çocukların dünyaya açılan pencereleridir. Çocuklarımıza önce sevgiyle yaklaşalım, onlarla iç içe olalım, çocuklarımıza kitap okumayı özendirelim. Evde kitap yoksa, çocuğun hayatında da kitap olmayacaktır. Her gün 30 dakikalık okuma etkinliği, aydınlanma yolunda hayatın bütün yönünü değiştirecektir. Çünkü kültür insanı olmanın yolu, okumaktan geçiyor” dedi.

BEBEKLİKTE BAŞLAMALI
“Çocukların Psikolojik Gelişiminde Kitapların Etkileri” başlıklı bir sunum yapan Çocuk Psikoloji Uzmanı Şebnem Türkdalı Temizocak da “Anne babalar çocukları ile birlikte kitap okuyarak örnek olmalılar. Bebeklik dönemleriyle birlikte kitapla tanışan çocukların hayatı hep okuyarak geçer. Kitap, çocuklarda hayal gücünü arttırır, dil hazinesini geliştirir, iletişimini arttırır” diye konuştu. Temizocak, etkinliğe katkılarından dolayı Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a da teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.