Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'DSP yenilendi, seçimlere hazırlanıyor'

'DSP yenilendi, seçimlere hazırlanıyor'

DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, Demokratik Sol Parti hizmetlerinin izlerinin hala İzmir’de görüldüğünü belirterek yeni seçim döneminde DSP’yi yok saymanın doğru olmadığını söyledi DSP çalışmalara hız verdi

  • Ege Postası
  • 01.09.2017 - 14:44

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İlçe örgütlerinde yenilenme hareketinin başladığını ve kış sonuna kadar devam edeceğini söyleyen DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, İzmir’de yaşanan  değişimi Ege Postasın’a anlattı.  Parti’de yaşanan değişim ardından siyasette ivme kazandıklarını dile getiren Başkan Solmaz “DSP İzmir’de yeni bir atama gerçekleştirildi. Geçen dönemde yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı biraz rötar yaptık. Biz yeni yönetim olarak ilçelerimizi organize ediyoruz” dedi.

İl yönetimi ve ilçelerde çalışmalara ağırlık verildiğini ve İzmir’in eksilkliklerinin tespitinin yapıldığını ifade eden Başkan Solmaz, İzmir’de hizmet kavgası olmadığını tespit ettiklerini dile getirerek, hala DSP dönemi icraatlarının gündemde olduğunu söyledi. Piriştina döneminde yapılan hizmetlerin konuşulduğunu ve İzmir de belediyeciliğin şu anda çok zayıf olduğunu vurgulayan İl Başkanı Solmaz, “ İzmir’in de bildiğimiz eksiklerinin yanında, bilmediklerimizi de tespit ediyoruz. İzmir’de bir hizmet kavgası yok. İzmir belediyeciliği bize göre çok zayıf. Bizim Piriştina ile başladığımız döneme bakarsanız, o dönemde yapılan hizmetler hala konuşuluyor. Yani DSP’nin verdiği hizmetler konuşuluyor. O nedenle biz bu kadrolarla İzmir’i yönetmeye hazırız” diye konuştu.

“YÖNETECEK KADROLARIMIZ HAZIR”

Önceki dönem seçimlerde İzmir’i yönetmeye talip olduklarını ve kadrolarının bu konuda yeterli olduğunu aktaran Başkan Solmaz 2019 için hazırlıklara başladıklarını söyleyerek çalışmaların hız kazanarak devam edeceğini ifade etti. DSP yönetimlerinin özverili çalışmalar yürüttüğünü kaydeden  Solmaz, “Geçen dönem İzmir İl Başkanı ve Belediye Başkanı adayımız Selçuk Karakülçe’ydi. Benzer yetenekte arkadaşlarımız var. İl olarak ilçelerimizi oluşturduk. Kongrelere gireceğiz. Kongre yapmadıklarımızı tamamlayacağız.  İl Binamızı Basmane’ye taşıdık. Yönetim olarak özverili bir biçimde çalışıyoruz. Biz 2002 yılından beri parlamentoda yer almayan bir partiyiz. Bizim için birçok şey söylendi. Para aldılar vesaire gibi. Biz 14 senedir devletten en ufak bir destek almadan siyaset yapıyoruz. İnsanların yüreği ve katkısıyla yürütüyoruz. Kurultaylara falan giderken hiç öyle katkı falan almıyoruz. Herkes cebinden verir parasını. İlçelerde de aynı şekilde bütün arkadaşlarımız özveriyle İlçelerde İzmir birliğini idare eder” ifadelerini kullandı

“KASIM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

DSP’de üye sayısının arttığını ve katılımların süreceğini de anlatan Solmaz  “Üye sayımız sürekli artıyor. Yeni katılanlar oldu. Şu an Bornova teşkilatımız yenilendi. Aliağa yenileniyor. Diğer ilçelerde de yapmaya çalışıyoruz. Eylül ayıyla birlikte kışa kadar büyük hareketlilik olacak. Aynı coşkuyu yakaladık İvme kazanarak devam edeceğiz. İzmir için projeleri olan toplumun sevip saydığı arkadaşlarımızla güzel sürprizler olacak. Kasım ayı bizim için çok önemli. Hem partimizin kuruluş yıl dönümü hem de rahmetli Ecevit’in ölüm yıl dönümü. Kuruluş yıl dönümü için çalışmalarımız var. İzmir için yapacak çok şeyimiz var. İlçelerle beraber bunu götüreceğiz” şeklinde konuştu.

“BİZ DESTEK VERMİŞTİK, ONLAR KARŞIMIZDA ÇALIŞTI”

Önceki yerel seçimlerde oyları bölmekle suçlandıklarını, ancak bu konuları düşünmeden çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Solmaz DSP’nin İzmir’de ilçe almaması için CHP’nin çok çalıştığını ancak diğer yerlerde 8 ilçe kaybettiklerini hatırlatarak, “İzmir’de yerel seçim yapıldı arkamızdan söylenmeyen kalmadı. ‘Böldü’ dediler bize. Biz kulak asmadan yolumuza devam ettik. İzmir’de Demokratik Sol parti üç ilçe almış olsa CHP’ye çok mu büyük zarar olurdu'  CHP bizim almamamız için mücadele etti.  Şurada 45 kilometre ilerde Manisa var. CHP’nin bir tane ne belde ne de belediye başkanı yok orada. Neden oralara çalışılmadı. Hep İzmir. Zamanında biz 6 milletvekiliyle CHP’nin önerge vermeye yetmiyordu sayıları Biz 6 milletvekilimizle onlara yeri geldi destek olduk.  Türkiye’de ana siyasetin kurulduğu omurga bozuldu” ifadelerini kullandı

“DSP’Yİ YOK SAYMAK HATAYDI”

Yerel seçimlerde DSP’yi yok saymanın yanlış olduğunun altını çizen Solmaz “Biz İzmir’de yapılan projelerin yetersizliğini biliyoruz. Hala bizim DSP’nin ürettiği projeler uygulanıyor köylerde. Torbalı Devlet Hastanesi’nin yapım kararı DSP döneminde alındı. Bakın bugün yapılıyor. İzmir’deki hizmetlerin yetersizliğini görüyoruz. Bu yerel seçimlerde DSP’yi yok saymak hatadır. Bunu gördüler” diyerek İzmir Fuarı’nda bir firmanın anasponsor olarak gösterilmesi konusunu da değerlendirdi. Başkan Solmaz Büyükşehir Belediyesi’nin tavrının hükümet kanadının tavrından farkı olmadığını söyleyerek “İzmir Fuarı’ndan bahsediyoruz. Büyükşehir Belediyesi eleştirilen bu firmayı sponsor aldı. E herkes eleştiriyor, hükümet kanadına yakın biri deniliyor. Ama İzmir’de fuara sponsor alınıyor. Ne farkın kaldı o zaman hükümet kanadında? Biz bunları takip ediyoruz. Olmaması için. İzmir’e yapılan her şeye, çakılan her çiviye destek veriyoruz. Ama halkın da bir şeyleri görerek bilerek yaklaşması lazım.  Ya eleştirmeyeceksiniz ya da sponsor yapmayacaksınız”  dedi.

“ANA MUHALEFET ACİZ KALDI”

Türkiye genelinde bir muhalefet boşluğu olduğunu ve bu boşluk nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde DSP’nin de Ekmeleddin İhsanoğlu’na çalışıp oy verdiğini aktaran Başkan Solmaz “Türkye’de bir proje yapıldı, yürütüldü. Bunun en basitini Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde yaşadık Ekmeleddin İhsanoğlu Ana muhalefet Partisi tarafından gösterilmiş bir aday gibi sunuldu. Aslında MHP adayıydı. Ana muhalefetin aciz kaldığı nokta budur. Ana Muhalefet Partisi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaramamıştır. Biz onlara 20 imza verin,  gerekirse Genel Başkanımızı ya da Adalet Bakanımız Hikmet Sami Türk’ü aday gösterelim teklifinde bulunduk. Hiç olmazsa bu insanların gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir kişi olsun istedik. Ekmeleddin İhsanoğlu’na bizler hem çalıştık, hem oy verdik. Ana Muhalefet Partisi’nin öz güven eksikliği, siyaseten yeterince kararlı ve azimli olmayışının örneği budur. Kılıçdaroğlu’nun zayıflığı gösteriyor bu” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.