Dolar 32,4928
%0.35
Euro 34,7302
%0.41
Altın 2.407,060
%1.13
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Deprem Gerçeği' Karabağlar'da konuşuldu

'Deprem Gerçeği' Karabağlar'da konuşuldu

Karabağlar Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği(AKUT) İzmir Ekibi "Deprem Gerçeği" adlı seminer düzenledi. Seminere Karabağlarlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 13:24

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Alev Ağrı, Aykut Kolatar, Hüseyin Hepşengünler, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve muhtarlar, vatandaşlar ve AKUT Gönüllüleri katıldı.

Deprem yönetmeliği ile dayanıklı binalar yapıldı

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye ve İzmir'in birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve bu gerçekle yaşanması gerektiğini belirtti. 2000 yılı öncesi binaların depreme karşı daha dayanıksız olduğunu ifade eden Ağrı, 2000 yılından sonra deprem yönetmeliğinin çıkması ile daha dayanıklı binaların yapıldığını söyledi. Ağrı ayrıca dayanıklı yapıya rağmen kötü bir sonuçla karşılaşılırsa arama kurtarmanın çok önemli olduğunu, AKUT Derneği gibi gönüllülerin oluşturduğu derneklere ülkemizde ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Barkovizyon gösterisi yapıldı

Seminerde AKUT Gönüllüleri de salonu dolduran vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundular ve hazırladıkları barkovizyon gösterisiyle sunum yaptılar. Deprem öncesini, deprem anını ve sonrasında neler yapılacağını anlatan gönüllüler, alınması gereken tedbirler konusunda da dinleyicilere uyarılarda bulundular.

AKUT her zaman hazır

Seminer sonrasında soru cevap şeklinde depremle ilgili bilgilendirmelere devam eden AKUT Gönüllüleri Karabağlar Belediyesi'ne desteğinden ötürü teşekkür ettiler. AKUT'un her türlü felaket ve afette de müdahaleye hazır olduğunu ifade eden gönüllüler, vatandaşların desteğinin önemine de değindiler.

Seminer sonrasında başkan yardımcısı Alev Ağrı, AKUT İzmir Ekibi gönüllülerine günün anısına hediye verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.