Dolar 32,3835
%-0.3
Euro 34,7800
%-0.07
Altın 2.406,350
%-0.68
Bist-100 10.182,00
%1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Eşlerimizi komutanları kullandı'

'Eşlerimizi komutanları kullandı'

Darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan muvazzaf askerleri İzmir'de ziyaret eden yakınları, cezaevi önünde açıklama yaptı. Asker eşleri, "Darbeden habersiz, üstlerinin emriyle havalimanına gittiler" dedi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 15:10

Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan ve darbe girişimi gecesi, Denizli Çardak Havalimanı'nda gözaltına alınıp tutuklanan muvazzaf askerler, İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne konuldu. Tutuklu askerlerin aileleri, ziyaret için geldikleri cezaevinin önünde basın açıklaması yaptı. Asker eşlerinden Eda Ay, tatbikat amacıyla Denizli'de bulunan askerlerin, darbeden habersiz olarak üstlerinin emriyle havalimanına götürüldüklerini, gerçeği kendilerinden öğrendiklerinde, jandarmadan yardım istediklerini söyledi.

Söke'deki 11'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler, tatbikat gerekçesiyle Denizli'de bulunurken, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, uçakla Ankara'ya sevkedilmek üzere, buradaki Çardak Havalimanı'na götürüldü. Gece boyunca havalimanında kalan askerler, gündüz saatlerinde gözaltına alındı. Darbe girişimi nedeniyle haklarında işlem yapılan askerlerden 53'ü tutuklandı. Tutuklu askerler İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'e konuldu. Daha sonra yapılan itiraz üzerine, 11 asteğmen serbest bırakıldı. Halen, 42 subay ve astsubayın tutuklu bulunduğu belirtildi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

Bugün, İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde bulunan askerleri ziyaret eden aileleri, çıkışta basın açıklaması yaptı. Aileler adına açıklamayı, tutuklu Üsteğmen Oğuz Ay'ın eşi Eda Ay yaptı. Eşlerinin tatbikat gerekçesiyle Denizli'de bulunduklarını belirten Eda Ay, "Gittikleri Denizli'de, 13 Temmuz günü tatbikat yapmışlar. 14 Temmuz'u 15 Temmuz'a bağlayan gece, yine tatbikat yapmışlar. 15 Temmuz'da gün içinde serbest zaman geçiren eşlerimiz, akşam saatlerinde ordu evinde dinlenmeye çekilmişler. Ancak bu sırada, başlarındaki Yarbay Fahrettin Demir'in gece saat 01.00'de başlayacak olan tatbikatın erkene alındığı emriyle, giyinip hazırlanmışlar. Ardından da Çardak Havalimanı'na gitmişler. Havalimanının ışıkları yanmadığı için, askerleri bir bölüme güvenli şekilde bırakmışlar. Neler yaşandığını onlar da bizim telefonlarımızla öğrendi. Kendileri, 'havalimanında ne işleri olduğunu' sorduklarında ise, komutanlarından tatbikat olduğu yanıtını almışlar" dedi. 

Eşlerinin sabaha kadar bekledikleri havalimanında, üstlerinden de yeterli bilgi alamamaları üzerine jandarmaya haber verdiklerini anlatan Eda Ay, "Bunun sonrasında da tutuklandılar. Ancak ifadelerine bakıldığı zaman gerçek ortaya çıkacaktır. Tutuksuz olan erlerin ifadelerinde de gerçekler var. Eşlerimiz, ordudan atıldı. Zor günler geçiriyoruz. Bizler adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Eşlerimizi bilmeden bu yönde kullanan, başlarındaki komutanlarıdır. Gerçek suçlular bulunsun. Eğer eşlerimizin de suçu varsa onlar da cezalarını çeksinler. Ama bizler onların suçu olmadığına inanıyoruz. Gerçek ortaya çıksın istiyoruz" diye konuştu. 

Basın açıklamasına katılan tutuklu askerlerin aileleri de, çocuklarının halka kesinlikle silah doğrultmadığını, halkla karşı karşıya gelecek bir davranışta bulunmadıklarını savundu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.