Dolar 32,3117
%-0.52
Euro 34,6890
%-0.34
Altın 2.414,270
%-0.35
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hayata yol verin' çağrısı

'Hayata yol verin' çağrısı

İzmirİl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, acil vakalara müdahalelerde, 112 ambulanslarının trafiğe takılmaları nedeniyle zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 09:26

Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde İzmirliler'den daha duyarlı olmalarını isteyen Salnur, "Lütfen 'hayata yol verin' o ambulansın içinde siz veya yakınınız da olabilir. 5 dakikada gidilebilecek yerlere ambulanslarımızın 15 dakika hatta yarım saatte ulaşamadığı olabiliyor" dedi.

İzmir Sağlık Müdürü Bediha Salnur, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında çalışan personelin zaman zaman sıkıntı yaşadığını söyledi. Ciddi sağlık sorunu ya da hayati tehlike yaşayanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini ancak bunun her zaman mümkün olmadığını belirten Salnur, İzmirlilere çağrıda bulundu. Trafikteki tıkanıklıklar, bazı sürücülerin yol vermemesi ya da yol vermek isteyenlerin paniklemesi nedeniyle ambulansları kullanan sağlık personellerinin hastaya ulaşmakta zorluk çekebildiğinin altını çizen Salnur, "Şehir içinde 10 dakika, şehir dışındaki bir alana ise yarım saatte ulaşmayı hedefliyoruz. Ama normalde 5 dakikada ulaşabileceğimiz alanlara 15 dakika hatta yarım saatte ulaşamadığımız oluyor. Bu da trafik sıkışıklığından kaynaklanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz" diye konuştu.

"AMBULANSIN İÇİNDE BİZ VEYA YAKINIMIZ OLABİLİR" 
Trafikte siren ve uyarı işaretleri açık bir şekilde seyreden ambulanslara yol verilmesi gerektiğini hatırlatan Salnur, "Vatandaşımız bir ambulansı gördüğünde, sirenini duyduğunda bilmeli ki içerisinde gerçekten hastaneye ulaştırılmaya çalışılan bir hastamız var. Bu hastamızın hayati bir tehlikesi var. Bu ambulansın içerisinde biz veya yakınımız da olabilir. En uygun şekilde aracımızı sağa çekerek ambulansımıza yol vermeliyiz. Ambulansın istikametini boşaltmaya çalışmalıyız. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Duyarlılık göstermeyen şu an da farkında olmayan vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyorum. 'Ambulansın sireni çalıyor ama içerisinde hasta yok. Ambulans gitmek istediği yere hızlı bir şekilde ulaşmak için sireni çalıyor' diye düşünenler olabilir, ancak bunu tespit ettiğimizde gereğini biz zaten yaparız. Sağlık personeli arkadaşlarımızın bu konuyu suistimal edeceğini düşünmüyorum. Ambulansın içerisinde hasta olduğunu bilmeli ve empati kurup ambulansa yol vermeliyiz. Sağlık Bakanlığımızın 'Hayata yol ver' sloganıyla yürüttüğü projesi vatandaşlarımıza ambulansla yol verme duyarlılığını artırma amaçlıdır" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.