Dolar 32,3657
%0.02
Euro 34,7986
%0.02
Altın 2.393,590
%-0.13
Bist-100 10.269,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Mumcu'nun söyledikleri 15 Temmuz'da gerçek oldu'

'Mumcu'nun söyledikleri 15 Temmuz'da gerçek oldu'

TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, Uğur Mumcu'nun, öldürülmeden kısa süre önce söylediği, "Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar" sözünün 15 Temmuz 2016'da FETÖ darbe girişimiyle gerçeğe dönüştüğünü söyledi

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 10:59

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, 24 Ocak 1993'de evinin önünde bombalı suikasta kurban giden gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun, öldürülmeden kısa süre önce söylediği, "Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar" sözünün 15 Temmuz 2016'da FETÖ darbe girişimiyle gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Otomobiline yerleştirilen bombanın patlamasıyla yaşamını yitiren Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Hüner, merhum gazetecinin geçmişte yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını belirterek, "Uğur Mumcu bugün yaşananlar için bizi uyarmıştı. 24 yıl önce katledilmesinden kısa süre önce söylediği 'Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacak, Cumhuriyet'e karşı ayaklanacaklar' sözü 15 Temmuz 2016 Türkiyesi'nde FETÖ darbe girişimiyle gerçek oldu. 'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz' sözü Mumcu'ya aittir. O hukukçu altyapısı, araştırmacı gazeteciliğiyle siyaset ve ekonomide 'yeşil sermaye', 'kara para' ile bölücülük konularını yazılarında sürekli irdeledi, dikkat çekti; uyanık olunmasını istedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü siyasi ve ekonomik sorunlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, devrimleri ile bağımsız Türkiye ideolojisine her yurttaşın sıkı sıkıya sahip çıkmasıyla çözüleceğine inanıyordu. Bugün yaşadığımız süreci ve sonuçlarını Silah Kaçakçılığı ve Terör , Rabıta, Tarikat - Siyaset - Ticaret, Kürt İslam Ayaklanması gibi kitaplarında yazmıştı. Türkiye'de araştırmacı, belgeye dayanan gazeteciliğin öncüsü kabul edilen, ülke tarihindeki karanlık olayların ve ilişkilerin üzerine korkusuzca giden yazılarıyla bilinen Uğur Mumcu'nun katilleri hala bulunamadı" dedi. 

İktidarların bu cinayeti aydınlatmada gönülsüz davrandıklarını, bu yüzden suikastın karanlıkta kaldığını, faili meçhul olduğunu dile getiren Hüner şöyle devam etti:

"Tarafsızca yapılacak bir soruşturmada Mumcu'nun yazdığı kitaplarda ip uçlarını verdiği katil veya katiller bugün dahi yakalanabilir. Türk halkının aydınlanması için Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesi ile dördü söyleşi ve dizilerden derlenen 31 kitabında Türk halkına önemli uyarılarda bulundu. Yazılarıyla, haberleriyle, sorularıyla gerçeklere ulaşmaya çabalarken haklarında davalar açılan, soruşturmalara uğrayan gazetecilerin olduğu bir ülkede düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmenin anlam taşımadığını düşünüyoruz. Katledilişinin 24. yılında Uğur Mumcu'yu unutmadık, sembolü olduğu değerleri unutmayacağız. Mumcu, yazıları ve uyarılarıyla bir simge olarak yaşayacak, Türk basın tarihindeki yerini aynı değerle koruyacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.