Dolar 32,2790
%-0.62
Euro 34,6444
%-0.46
Altın 2.412,980
%-0.4
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ot Festivali'ne gelin, stresinizi azaltın'

'Ot Festivali'ne gelin, stresinizi azaltın'

İzmir'in Çeşme ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yoğun ülke ve dünya gündeminden bunalan herkese çağrıda bulunup, 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecek Alaçatı Ot Festivali'ni doya doya yaşamaya ve streslerini atmaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 13:07

Yerel bir televizyon kanalının canlı yayın programına konuk olan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl 8'incisi düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'ne çok iyi hazırlandıklarını belirtip, "Çeşme, ülkemizin göz bebeklerinden biri. Ot Festivali, Çeşme için sezonun başlangıcı oluyor. Sezona hazırız. Önümüzdeki sezon çok iyi durumda olacağımızı ifade ediyoruz. Herkesi, 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Alaçatı Ot Festivali'ni doya doya yaşamaya ve streslerini atmaya davet ediyorum. Ot Festivali'nde açılacak stantlardaki yiyecek çeşitlerini tatmak, söyleşilerde bilgilenmek, müzik dinletileriyle neşelenmek, Alaçatı'nın dar sokaklarında, güneşin alabildiğine ısıttığı taş evlerin arasında keyifli bir dört gün geçirmek üzere herkesi Çeşme'ye davet ediyoruz" diye konuştu. 

"FESTİVAL İÇİN BÜTÜN ÇEŞME EL ELE VERDİ"
Ot Festivali nedeniyle sezon başlangıcı olmasına rağmen bütün konaklama tesislerinin dolu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Alaçatı Ot Festivali programımızı dolu dolu yaptık. Gelen konuklarımıza, sadece ot yemeklerini, salatalarını değil, doğamızda endemik olarak yetişen bütün bitkilerimizi, yenebilir otlarımızı tanıtmak, ayrıca bu endemik bitkilerin korunarak, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için farkındalık yaratmak amacındayız. Festivalimizde gerçekleştirilecek söyleşilerde, otlarımızın korunması, nasıl toplamamız gerektiği, yenilebilir bitki çeşitleri hakkında hem bilimsel olarak hem de gastronomi olarak dört gün boyunca bilgilendirmeler yapılacak. Geçmiş ot festivallerimizden iyi bir deneyim edindik. Bölge halkı olarak da bütün Çeşme el ele vermiş durumda. Tüm Çeşmeliler, festival hazırlıklarını yapıyor. Bir önceki senenin aksayan, eksik yönlerini tamamlayarak yeni festivalimize hazırlanıyoruz. Festivalde, sakız ağacı dikimi, bitki çeşitlerimizin sergilendiği uygulama bahçesi ziyareti, bir önceki yıl yarışan yemeklerin tarifinin yer aldığı kitapların dağıtımı gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek." 

"GÜNDEMİN GERGİNLİĞİNİ DÖRT GÜN BOYUNCA UNUTALIM"
Ot Festivali'nde her yıl bir bitkinin ana tema olarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Dalgıç, "Ot Festivalimizin bu yıl ana teması 'Isırgan'. Ege Bölgesi'nde, birçok vatandaşımız, ısırganın salatasını, böreklerini, yemeklerini yapıyor. Ayrıca çayından gübresine kadar birçok kullanım şekli var. Ayrıca bu sene ilk defa, Çeşme'den yetişen ziraat mühendisi bir kızımızın, bölgemizde yetişen otlarla ilgili hazırladığı bir kitapçık var. O kitabı da festivale gelen konuklarımıza vereceğiz. Herkesi, eğlencesiyle, dinletisiyle dopdolu hazırlanan programıyla, o güzel taş evlerin arasındaki dar sokaklarda, sımsıcak atmosferde dolaşmaya ve yaza merhaba demeye davet ediyoruz. Stresi, gündemin gerginliğini dört gün boyunca unutalım. Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin sayılı festivallerinden birisi haline geldi. Ülkemizin her yerinden Ot Festivali için turlar düzenleniyor. Bu Çeşme için çok güzel bir olay. Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen insanlarla Çeşme'de kucaklaşmak çok güzel bir duygu" diye konuştu.

"FESTİVAL, ÖNÜMÜZDEKİ YIL ULUSLARARASI DÜZEYE ÇIKACAK"
Alaçatı Ot Festivali için Yunanistan'dan konuk geleceğini açıklayan Başkan Dalgıç, şunları söyledi:

"Önümüzdeki yıl Alaçatı Ot Festivali'ni uluslararası düzeye çıkaracağız. Sekiz yıldır yapılan bu festivale, Çeşme'nin her köşesinden vatandaşımın katkısı var. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'in, yenilebilir endemik bitkiler programında da yer aldık. Bundan mutluluk duyuyoruz. Çok önemsediğim bir konu da şu; babaannem yaşında bir kadın mikrofonu alarak sahnede ot yemeğinin tarifini yapıyor. Bu da toplumun kaynaşmasına neden oluyor. İnsanlarımızın Ot Festivali'nden mutlu anılarla ayrılması bizleri çok mutlu ediyor. Bazı aksayan yönlerimiz olabilir; trafik sıkışıklığı, otopark sorunu gibi. Ama bu sene bunlarla ilgili de önlemler aldık. Çeşme, çok güzel bir coğrafyada yer alıyor. Ot Festivali'ne geldiğinizde, Çeşme'nin her bölgesini gezip görebilirsiniz. Herkesi sıkıntılarını dışarı atmaya, streslerinden sıyrılıp, ele ele vererek eğlenebileceğimiz bu güzel için bir kez daha festivale davet ediyorum." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.