Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yastayız, dimdik ayaktayız'

'Yastayız, dimdik ayaktayız'

İstanbul'da 38 kişinin hayatını kaybettiği kalleş saldırılar tüm yurdu yasa boğarken, İzmir'den de tepki mesajları geliyor. İTO Başkanı Demirtaş, "Yastayız ama dimdik ayaktayız" diyerek terörün ülkemizi bölmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi. İzmir'den öfke seli; Bayraklar yarıya indi

  • Ege Postası
  • 11.12.2016 - 11:20

İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle ülke çapında 1 günlük milli yas ilan edildi. Yas nedeniyle İzmir'de de bayraklar yarıya indirildi.Dün akşam İstanbul'da yaşanan hain terör saldırılarına İzmir'den de tepki yağdı. 38 kişinin şehit düştüğü saldırılar nedeniyle terör lanetlenirken, derin acı ve üzüntü dile getirildi. 

İzmir'in dört bir yanında bayraklar yarıya indirildi. Buca'da bulunan Türkiye'nin en büyük dünyanın ise 10'uncu büyük rölyefi olan, Atatürk rölyefinde de yarıya indirilen bayraklar ayrı bir anlam kazandı. Rölyefin hemen önünde bulunan Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözü ile birlikte yazının hemen üstüde yarıya indirilmiş bayraklar ve Atatürk'ün ufku izleyen gözleri görülüyor. 

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınında dün (cumartesi) düzenlenen 29 kişinin öldüğü bombalı saldırı nedeniyle yaptığı açıklamaka, " Yastayız ama dimdik ayaktayız" dedi. Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

"Derin bir yastayız.Hepimizi büyük üzüntüye boğan bu alçak saldırılar, terörün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine, bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz.Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun."

"Derin bir yastayız.Hepimizi büyük üzüntüye boğan bu alçak saldırılar, terörün hain yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine, bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz.Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun."

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin mesaj yayınladı. Yorgancılar mesajında ülkemizin çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altında olduğunu belirterek, gelinen noktada adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi verildiğine dikkat çekti. Yorgancılar mesajında şunları söyledi:

 “Ülkemiz çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altındadır. Dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye çok farklı amaçlar ve çıkarların çatıştığı Ortadoğu bataklığına uzun bir süredir sürüklenmek isteniyor. Bu yönde hain saldırılardan biri daha İstanbul’da gerçekleştirildi. 38 canımızı kaybettiğimiz terörü, teröre yardım ve yataklık edenleri şiddetle lanetliyoruz. Şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Türkiye bir taraftan devleti ele geçirmeye çalışan sinsi bir örgütle mücadele etmeye çalışırken, diğer taraftan da Fırat Kalkanı gibi çok önemli bir operasyonu yürütmekte ve sınır güvenliği ile ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki, siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik; halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır. Lanetlemekten belki yorulduk ama çözüme ulaşıncaya kadar hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Tek bir amaç etrafında tek yürek olarak birleşmeliyiz ki bu beladan kurtulabilelim. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh. Ülkemizin birliğini, dirliğini hiçbir kuvvet bozamayacak, hedeflerinden hiçbir kuvvet uzaklaştıramayacaktır.  Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki; tek devlet, tek millet, tek bayrak.” 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: İstanbul’da iki farklı noktada art arda gerçekleştirilen terör saldırılarını ve terörden medet umanları lanetliyoruz. Ülkemiz tarih boyunca ve özellikle son bir yılda çok sayıda bu tür saldırılarla karşılaşmış, milletimiz benzer oyunlarla emellerini gerçekleştirmek isteyen bu örgütlere istediklerini vermemiştir. Türkiye'yi bombalı eylemlerle korkutmayı ve istediklerini yaptırmayı amaçlayanlar bu isteklerinin karşılığını hiçbir zaman bulamayacaklardır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu zor günleri de birlik ve beraberlikle aşacağına inancımız tamdır. Milletin huzurunu, memleketin birliğini canları pahasına savunan tüm güvenlik güçlerimizin sonuna kadar arkasındayız. İnanıyoruz ki, biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracağız.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk:

"İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam yaşanan hain terör saldırısı hepimizi büyük üzüntüye boğdu. Terörü lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden 30'u polis, 8'i sivil olmak üzere 38 şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Hiçbir saldırı halkımıza diz çöktüremeyecek, ulusal birliğimizi bozamayacak, ülkemizi yolundan alıkoyamayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun".

 

"TÜRKİYE'Yİ BÖLME AMACINA ULAŞAMAYACAKLAR"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Art arda yaşanan terör saldırılarını lanetliyoruz. İki patlamada şehit olan 27’si polis, 29 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Son dönemde artan terör saldırılarını gerçekleştirenler bilmelidirler ki, Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vazgeçilmezimizdir. Bu terör saldırıları Türkiye’yi bölme amacına ulaşamayacaktır. Türkiye’nin terörden temizlenmesi için bütün ihracatçılar her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra da Türkiye’nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz."

ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü: Çok kötü. Hakikaten artık kınama mesajlarının yetersiz kaldığı bir ortamda yaşıyoruz. Çok üzücü. Terörün hiç bir mantığı ve makul zeminde değerlendireceğimiz bir temeli yok. Neye hizmet ediliyor, neyi sağlayacakla? Artık toplum olarak bu işin nasıl üstesinden geleceğimizi daha soğukkanlı, daha sakin düşünmemiz ve ona göre örgütlenmemiz lazım. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz. Ulusumuzun başı sağ olsun.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Ölenler, yaralananlar üniforma değil ki gencecik insanlarımız. Terörü ülkemizin başına bela ettiniz. Başkanlık için yanıp tutuşan utansın.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez. Başaramayacaksınız. Bu bayrak asla inmeyecek. Bu vatan asla bölünmeyecek. Milletimizin başı sağ olsun.

Dr. Ülkümen Rodoplu: OHAL'e rağmen kentin göbeğine patlayıcı yüklü araç nasıl gelir ' İçişleri Bakanı istifa etmelidir.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: Son yıllarda yaşadığımız, aziz Türk Milletimizin kaderini değiştirmek adına gerçekleştirilen bu alçak eylemler asla sonuç vermeyecektir. Milletimiz bu hainliklere boyun eğmeyecek, yılmayacak ve korkmayacaktır. Birlik ve beraberliğini sürdürecektir. Patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan: İstanbul’da dün gece yaşanan patlama sonucunda basına yansıyan son bilgilere göre otuz güvenlik görevlimiz şehit olmuş, sekiz sivil vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Çok sayıda yurttaşımızın ise yaralı olduğu bildirilmektedir.  Bir spor müsabakası sonrasında gerçekleşen ve özellikle güvenlik görevlilerimizi hedef aldığı belli olan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit olan güvenlik görevlileri ve yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yakınlarına, emniyet camiasına, milletimize başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz. Aynı saldırıdan yaralı olarak kurtulan yurttaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

En temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlal edildiği, onlarca yurttaşımızın katledildiği saldırı trajik bir şekilde Dünya İnsan Hakları Günü gerçekleştirilmiştir. Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yapmış olduğumuz açıklamada “insanın, insanca yaşama idealinin ne yazık ki hâlâ çok uzağındayız” demiş ve sözlerimizi “savaşsız ve sömürüsüz” bir dünya dileğiyle bitirmiştik. Ne yazık ki bu açıklamamızın mürekkebi kurumadan hain ellerin patlattığı bombalar hala böyle bir dünyadan ne kadar uzakta olduğumuzu göstermiştir.

Son yıllarda benzer saldırılarda birçok güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, içimiz kan ağlıyor. Yetkilerden olayı bir an önce aydınlatmalarını ve sorumlularını bağımsız yargı önüne çıkarmalarını talep ederken, ülkemizin sokulmaya çalışıldığı bu çıkmaz sokaktan ancak ortak akıl, birlik ve beraberlikle çıkabileceğimizi belirtmek istiyoruz.

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir: Ülkemizin içinde bulunduğu terör dalgasının bir halkası olan bu saldırı, hiç şüphesiz topraklarımız üzerinde alçakça oyunlarını sergilemek isteyen karanlık odakların kirli bir tezgahıdır.Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, ‘ister DAEŞ, ister PKK, ister FETÖ’ bu örgütler ve onların işbirlikçileri, birlik ve beraberliğimize yenilecek, kazdıkları kuyuya düşeceklerdir. Milletimiz bu maşa örgütlerin amaçlarına ulaşmasına asla izin vermeyecektir.  Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye’nin geleceğine yönelik bir saldırıdır. Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkacağız, küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacağız, heveslerini kursağında bırakacağız.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina: İstanbul Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz. Biz olma, bir olma, iri olma, diri olma hassasiyetimizi hedef alan terörizm, emperyal küresel güçler ve onların yerli işbirlikçilerine inat basireti hakim kılacağız, ferasetli davranacağız, akl-ı selim ve ortak akılla hareket edeceğiz. Türkiye’nin, büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyen terör, terör örgütleri, işbirlikçileri, azmettiricileri ve destekçileriyle birlikte mücadele edeceğiz. 

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter: İstanbul’da polisimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle lanetlediklerini belirterek “ İçimiz bir kez daha yanıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu hain plan milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde amacına ulaşamayacaktır. Devletimiz gücü ve  milletimizin kararlılığı ile terörü Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” dedi.  

Nereden gelirse gelsin terörist eylemlerin temel amacının toplumsal barışı bozmak, huzur ve güven ortamını ortadan kaldırmak olduğuna işaret edilen EGİAD açıklamasında 2016 yılında sadece İstanbul’da 100’den fazla vatandaşımızı terör eylemlerinde yitirdiğimiz belirtilerek “Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu saldırı Türkiye’nin zayıflatılmasına, bölünmesine yönelik organize planın bir parçasıdır. Bu planı bozmak zorundayız. Türkiye yapay gündemleri bir yana bırakarak en önemli gündem maddesi olan terörle mücadeleye ağırlık vermelidir.” denildi.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter Türkiye’ye yönelik en küçük terör tehdidinin bile masaya yatırıldığı entegre ve etkin bir terörle mücadele politikasına ihtiyaç olduğunu belirterek “ Terör tehdidinin en alt düzeye indirilebilmesi için dört faktör öne çıkmaktadır. Araştırma, Strateji, İstihbarat ve Mücadele. Bunun için öncelikle genel olarak Dünya’da terörizm ve özelde de ülkemize yönelik terör tehditleri konusunda araştırma yapmak üzere acilen devlet bünyesinde bir Terör Araştırma Birimi’nin kurulmasını öneriyoruz. Bu birim ilgili alanlardan akademisyenler, bürokratlar, terör ve güvenlik uzmanlarından özel çalışma grupları şeklinde örgütlenmelidir. Hazırlanan araştırmaların sonuçları devletin istihbarat birimlerinden gelen bilgiler doğrultusunda stratejilere ve senaryolara dönüştürülmeli, kısa ve uzun vadeli terörle mücadele eylem planları belirlenerek kararlılıkla uygulanmalıdır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.