Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak olmuyor

'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak olmuyor

Ege Postası ile Gündem programının bu haftaki temaları; CHP’deki delege seçimleri ve yaşanan süreç, Konak Belediyesi’nce satış onayı verilen Halkapınar’daki belediyeye ait arazi hissesi üzerinden yaşanan tartışmalar, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın sessiz kalması, Yalı Grubu’na destek vermesi, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in yaşanan her tartışmada sessiz ve pasif kalması oldu.  Umutoğulları ve Nakçı CHP'yi konuştu

  • Ege Postası
  • 03.10.2017 - 16:14

Egepostası ile Gündem programında konuşan usta gazeteci Mithat Umutoğulları, arazinin satış onayı üzerinden Konak Belediyesi’nde, kendilerine Yalı Grubu adını veren CHP’li meclis üyelerinin, Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile sürekli tartışmasının parti içinde rahatsızlık yarattığını belirtti. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın başarılı çalışmalarına karşın, muhalif CHP’li meclis üyelerinin partilerinin Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı hedef alan söylem ve davranışlarda bulunmasına sessiz ya da seyirci kaldığını savunan Umutoğulları, “Şakir Başak kendince çok başarılı, bizim de alkışladığımız biri. Başkan olduğundan beri yaptığı eylemleri, Adalet Yürüyüşü’ndeki tavrı dikkat çekici. Türkiye’de tek yürüyen ilçe başkanı. Fakat zaman zaman belediye başkanıyla tartışma ciddi rahatsızlık yaratmış durumunda. İlçe başkanının seyirci kalması, taviz vermesi kafamda başka sorular oluşturuyor. Adalet Yürüyüşü’ne katılarak olmuyor, adaletli olacaksın arkadaş. Sen belediye başkanının kafasını dik tutacaksın. Ne yapıyor belediye başkan? Ucuza satarak peşkeş mi çekiyor” değerlendirmesini yaptı. 

GÜVEN’İN AKIBETİ SERTER GİBİ OLACAK 

Umutoğulları, İl Eski Başkanı Bedri Serter’in politik akıbetine gönderme yaparak, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in sessizliğine de sert çıkış yaptı, şunları söyledi:  

“Bedri Serter ve yönetimindekilerin hangisi yönetime girdi. Herkese mavi boncuk dağıttılar. Serter herkese kucak açtı. Aday çıkamadı. Yönetimindeki hiçbir adam yönetime giremedi. Aynı akıbeti Asuman Ali Güven yaşıyor. Bu kadar sorun var. Sorunların tümünü görmezden geliyor. Konak’ta bu kadar sorun varken hala sessiz ve duyarsız kalıyorsa CHP İzmir İl Başkanı, bırakın gidin arkadaş.”

İŞTE PROGRAMDAN SATIR BAŞLARI… 

Programda CHP'nin delege seçimlerinde yaşananlar da gündeme geldi. Nakçı ve Umutoğulları, seçim sürecini şöyle değerlendirdi: 

Adem Nakçı: Foça’da takır takır çarşaf listeyle çıkıyor. Bakıyorsunuz diğer yerlerde ayrı ayrı sorunlar çıkıyor. Konak’ta son saniyede listeler çıkıyor. Gültepe kilit nokta onlarda. Buca’da ayrı bir şey. En temiz bildiğimiz Buca’da itiraz süreci başladığına göre seçimin nasıl gittiğine siz karar verin. Bayındır Belediye Başkanı bağırıyor. Sen bu kadar kopuk musun örgütten am? Ya da örgüt senden bu kadar mı nefret etmeye başlamış' 

Mithat Umutoğulları: Cuma günü il haber veriyor Bayındır’a. Ufuk Sesli üzerinden bakmamak lazım Bayındır’a. Önceki dönemlerde de ciddi sıkıntılar vardı. Bazı ilçe başkanlarının direkt karşı rakibe çalışması oldu geçmişte. Belediye başkanını listeye yazmıyorsun sonra haber yaptırıyorsun. E kardeşim o zaten doğal delege. Peki ne yapacak belediye başkan? 13 sandığı mahalleye koymak yerine ilçeye koyarsan belediye başkanı ne yapacak burad? 'Bizim haberimiz yok, haber vermediler, Cuma günü haber verdiler' diyor belediye başkanı. İlçe askıya çıkarmıyor. Demek ki belediyeyeye muhalif ilçe. 

Adem Nakçı: Bütün ilçelere sirayet etmesi kötü. Bu kadar azımsanmayacak kadar, yani çok kötü duruma gelmiş durumda. Facebook'ta kazandık, ezdik, yendik sözleri. Kardeşim nereyi kazandın, neyi kazandı? Yedi bin üyen var, 117 kişi sandığa gidiyor Aksoy’da. Bunun gibi bir sürü örnek var. Herkes birbirine düşman. Ben bu seçimden sonra 'Beraber güçlendik' demesini hayal olarak karşılıyorum. Hala çözebilmiş değilim. Karşıyaka’da mavi, beyaz, pembe. Renk karmaşasına döndü. 

Mithat Umutoğulları: Bostanlı’da muhalefet kazanabilirdi. Karşıyaka’da işler ilçenin istediği gibi gitmiyor. Rakamsal olarak ilçe önde. Ama ittifaklar var. Adnan Alabay’ın son dakikada ne yapacağını kimse bilemez, ilçenin yanında görünse bile. Polat Manduz’un bana söylediğini biliyorum Karabağlar’da. 3 program önce, beni arayıp kesinlikle böyle bir şey yok, doğru söylemiyor demişti. Ne anlatacağız şimdi, nasıl inanacağı? O zaman demeyecek ben ittifak yapmam diye. 

Adem Nakçı: Sosyal medyada hareketli görünüyor Polat Manduz. Erkan Büyükkaya'nın bazı isimleri yazdırmaması kötü. Beraber yürüyorum dediği bayanları listeye sokmaması ilginç. Basın Sitesi’nde ittifak çıktı, karman çorman bir liste. Orada yeter sayı yok demişler. Karabağlar’da çok sık oluyor bu. Mesela Yunus Emre Mahallesi. Sandıkta tartışma oluyor. 24 tane fazla oy çıkıyor. Sandık başkanı ki? Nasıl fazla çıkıyo? İki tarafla da görüştüm. 261 oy kullanılmış yazısı var tutanakta. 186 oy var. 79 oy iptal olmuş olabilir mi diye soruyorum. Düşünüyorum düşünüyorum yok. Hesap yaptım sayıyorum 261 oy ama 186 çıktı. İlçe başkanı ben oraya 314 tane üye sayısı kadar zarf gönderdim. Kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nered? 75 tane zarf  nered? Komik olan bu. 

Mithat Umutoğulları: Konak’taki satış doğrudur değildir falan. Burayı geçtim. Muhtemelen parti içinde ya da belediye meclis grubu teknik olarak anlatacaktır ve şimdi Konak Belediyesi’nden ilk defa bir satış göreceğiz sanırım. Sema Hanım sürekli gayrimenkulü en çok alan belediye başkanı. En çok gayrimenkule para harcayan belediye. Satış konusunda rakam belirlenmiş. İtirazlar var bu rakama. Kamu malını satarken rayiç bedeli, belediye ya da devletin belirlediği bedel üzerinden veriyorsun. Bununla ilgili gidersiniz itiraz edilir o başka bir şey. Ama Konak’taki mevzu öyle bir hale geldi ki, bir grubun bir belediye başkanıyla sürekli tartışması parti içinde de rahatsızlık yaratmış durumda. Partili belediye başkanı hakkında sürekli olumsuz muhalefet yaratması. Bu aslında AK Parti’ye siyaset yapma alanı açıyor. 

Dün meclis toplantısı yapılmadı. Aynı grubun üyeleri büyükşehir belediye başkanı ile de tartıştı. Diğer ilçelerde hemen disiplin açılıyor. Konak’ta sürekli tartışma çıkıyor. Ama önü gelmiyor. Bu tartışmaları bitirecek kişi ilçe başkanı. Belediye başkanının da üstünde olan bir makam. Böyle garip bana anlamlı gelmeyen bir şeyi var. Şakir Başak kendince çok başarılı, bizim de alkışladığımız biri. Başkan olduğundan beri yaptığı eylemleri, Adalet Yürüyüşü’ndeki tavrı. Türkiye’de tek yürüyen ilçe başkanı. Fakat zaman zaman bu yaşanan belediye başkanıyla tartışma ciddi rahatsızlık yaratmış durumunda. İlçe başkanının seyirci kalması, taviz vermesi kafamda başka sorular oluşturuyor. 

Yalı Grubu… Sürekli bir muhalefet var. En son bu satışla ilgili meclis grubu toplanmadı. İlçe başkanı ben yoktum, gelmedi diyor. O zaman belediye başkanını arayıp gündemi belirlersin. Gün içinde tüm medya kuruluşları bu satışla ilgili sıkıntı olduğunu belirtti. Arkasından senin meclis üyen biz bu satışı yaptırmayız diyor, rakamı az buluyor vesaire. Tüm bunları biliyorsunuz ve ben olsaydım bunlar olmazdı diyorsun. Bu kadar kritik bir şeyde gidip başkanlık etmiyorsan kusura bakma ama aklıma başka bir şey geliyor. Kongre pazarlığı mı va? 3,5 yıldır Yalı Grubu’nun yaptıklarına bak. Meclis toplamamak, çalışmaları engellemek.. Parti nerede o zaman burad? Bunlar altı ayda bir işyerinin lüks bir iş yerinin bölgenin ruhsat mevzusunu, kaymakamlık devlet onay vermiş, beş ay boyunca komisyonda beklemesini nasıl anlamalı' 

Adem Nakçı: Adalet Yürüyüşü’ne katılması güzel ama.. Delege için yapıldığını düşünmüyorum. Yalı Grubu meclisi niye kitliyo? Vakıf olduğum kadarıyla söyleyeyim; ısrarla söylenen şu; o bölgedeki emsal değer daha fazla. İl başkanına da ilçe başkanına da muhalif bir duruşu var Yalı Grubu’nun. 

Mithat Umutoğulları: Bak satışlarla ilgili grup kararı alamazsın. Grup kararına karşı çıkmamak için meclise katılmadılar durumu değil. zaten yapamazsın. Tüzüğe aykırı. Çok dürüstseler kendi yaptıkları da var. 

Adem Nakçı: İlçe başkanı devreye girip çözecek o zaman. İlçe başkanı genel başkanın bir kentteki gölgesi. Perşembenin gelişi çarşambadan belli değil m? Temel Yıldırım basından gelmesine karşın, AKP Konak İlçe Başkanı. Daha düne kadar AK Parti’yi eleştirirken, şimdi siz satışla ilgili bir durum nedeniyle eleştiriliyorsunu? Sen hakimiyeti taşımayacaksan grup başkan vekilini devreye sokacaksın. 

Mithat Umutoğulları: Konak ilçe başkanı açıklama yapıyor, inceleyecek diye. Sen kimsin af edersin. Partinin genel başkanı mısın se? Niye inceliyorsun durum? Ne münasebet ya. Belediyenin işine sen niye karışırsın ya. Ben inceleyeceğim, karar vereceğim diyor. Af edersin ama sen kimsi? Sema Pektaş’ı eleştireceğimiz çok nokta olabilir. Ama Pektaş’ın bir duruşu var bu kentte. Hepimizin takdir ettiği. Adı şaibeye, hırsızlığa karışmış m? Kimse diyemez.  Krizin bitmesi ilçe başkanına yaramaz. Bu kriz herkese yarıyor. Şakir Başak'a da yarıyor. Başak Konak’ta ilçe başkanlığı yapmak istiyorsa yaptığı iş siyaseten doğru. Kendisine açık destek verecek bir yapıya destek vermesi doğru. Ama Konak’ın dışına çıkmak istiyorsan yanlış. Yalı Grubu’nu bu kadar destekleyerek bir kere Aziz Kocaoğlu’nu karşına alıyorsun. 

Adem Nakçı: Peki Konak halkının çekmesi evla mıdı? Başkent Üniversitesi’nin arazisi. Bir kısmı da Konak Belediyesi’ne ait. İyi ya da kötü bir şey yaptın. Sen bu işi hayata geçiriyorsan.. Tamam belediye satmasın. Adam haklı. Şakir Başak iyi çalışmıştır, partiyi taşımıştır. Dik duruşu vardır. Amabir yağmur yağıyor makyaj dökülüyor. Şakir Başak sen çok iyi işler yapmışsın. Takdir ediyorum. Ama yanlışı da söylemek hakkımız. 

İşin boyutu şu, sen siyaseti birşeyler olmak için yapıyorsan yapma. 

Mithat Umutoğulları: Bu işin bu hale gelmesinin temel sebeplerinden birisi atamayla gelen İl Başkanı Bedri Serter’dir. O zaman il yönetiminde bir uyum vardı. Ama o uyumu herkes kendi için kullandı. Herkes adamcılık yaptı. Ne old? Bedri Serter ve yönetimindekilerin hangisi yönetime girdi. Herkese mavi boncuk dağıttılar. Serter herkese kucak açtı. E.. Aday çıkamadı. Yönetimindeki hiçbir adam yönetime giremedi. Aynı akıbeti Asuman Ali Güven yaşıyor. Bu kadar sorun var. Sorunları görmezden geliyor. Konak’ta bu kadar sorun varken hala sessiz ve duyarsız kalıyorsa CHP İzmir İl Başkanı, bırakın gidin arkadaş. Bir tane babayiğit gelip masaya vuracak. İlçe başkanına sen niye susuyorsun diyecek. Bu görevi bırak kardeşim diyecek. Bunları yaparsan ne Başak ne de Asuman Ali Güven gelip de ahkam keseme. Adalet Yürüyüşü’ne katılarak olmuyor, adaletli olacaksın arkadaş. Sen belediye başkanının kafasını dik tutacaksın. Ne yapıyor belediye başkan? Peşkeş mi çekiyor ucuza satarak belediye başkanı' 

Adem Nakçı:  Kendini bir halt zannedenlere taban isyan edecek. Bu parti solsa sol sağsa sağcı, demokratsa demokrat olacak. Genel başkanın senin orada kendini paralıyor. Twitter’ı bir açıyoruz, Binali Yıldırım konuştuğunda tüm milletvekilleri bir tweetle tıklıyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.