Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Adalet Yürüyüşü'nün 8. günü... Bahçeli'ye cevap verdi

'Adalet Yürüyüşü'nün 8. günü... Bahçeli'ye cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu, "Adalet Yürüyüşü"nün 8. gününe başlamadan önce yürüyüşü eleştirerek ''Aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 11:10

Kılıçdaroğlu, ''Adaletin olmadığı yerde insanın bir önemi yoktur. Bunu savunuyorsa sayın Bahçeli buyursun gelsin, savunmuyorsa demeçlerine devam etsin'' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde yedi gün geride kaldı. Kılıçdaroğlu, sekizinci güne Bolu'nun Gerede ilçesi Kazanlar mevkiinden başladı. Bugün yürüyüşe Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile üniversitelerden ihraç edilen akademisyenlerin katılması bekleniyor. CHP, Twitter'da bugün #GelADALETeYürü hastag'i ile çağrı yaptı.

Yürüyüşün ilk molası Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde verildi. Polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüş için ambulanslar ve 112 motorize ekipleri de görev yaptı.

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve 1 Eylül’de çıkan KHK ile TSK’dan ihraç edilen yarbay Mehmet Alkan da CHP’nin "Adalet Yürüşü"ne katıldı. Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafının yer aldığı dövizle katılan Alkan, "Sadece adalet istiyoruz" dedi. Doğruları söylediği için FETÖ torbasına atılarak ihraç edildiğini söyleyen Alkan, "Benim FETÖ'cü olmam söz konusu değildir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ AÇIKLAMA

Saat 09:00'da başlayan yürüyüş öncesi Kılıçdaroğlu, geçen bir haftayı şu sözlerle değerlendirdi:
"Bir haftayı bitirdik bugün sekizinci gün. Dün Kadir gecemizdi, bütün vatandaşlarımızın Kadir gecesini kutladık. Hepimiz huzur içinde beraber yaşayacağımız bir Türkiye arzu ediyoruz. Terörün ve kavganın olmadığı, huzurun olduğu bir Türkiye istiyoruz. Dün akşam beni mutlu eden olaylardan birisi de 15 Temmuz gazileri geldi, onlarla oturduk biraz sohbet ettik. Bugün sekizinci gün yolumuza devam edeceğiz. Adalet için uğraşacağız. Toplumun her kesiminden son derece olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Ben yürüyorum, evinde oturan hanım için tarlada çalışan çiftçi için görevini yapan memur için çalışan işçi için sanayi için yargıçlar için herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye'de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa; mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir. Demokratik laik sosyal hukuk devletinin bütün araçlarıyla yürürlükte olmasını, Cumhuriyetimizi savunalım, sosyal devleti savunalım kimse aç ve açıkta kalmasın. Adaletin üzerine bütün bunları inşa edelim, diye başladık."

"NE PENSİLVANYA'YA GİTTİM,  NE PENSİLVANYA BANA TEŞEKKÜR ETTİ"

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin sosyal medya hesabı üzerinden kendisine yönelik Pensilvanya gönderilerine ise şöyle yanıt verdi:
"Ben kendi ülkemi seviyorum. Başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim, girmeyi de hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla beraber mücadele etmek benim için onurdur. Hiç kimse unutmasın adalet herkese lazımdır. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağ olsun. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Hayatım boyunca ne Penailvanya' ya gittim, ne Pensilvanya ile konuştum, ne Pensilvanya bana teşekkür etti. Açın, Fethullah Gülen rahatsız olduğu zaman, gazetelere verilen ilanlar var. Kime teşekkür ettiği var orada, görülür orada. Genel başkan olarak sadece benim adım yok. Ben bu ülkede kan akmasın, huzur olsun, diyorum. Ben bu ülkede adalet istiyorum"

İBRİCAK'TA KAMP

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugün 21 kilometre yürüyerek, İbricak Köyü yolunda kamp yapacak.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ'

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, şunları demişti:

''Yürüyorlar, yazıyorlar, yüksek perdeden atıp tutuyorlar; neymiş adalet yokmuş! Buna bir şey diyemem, ama bunu dillendirenlere lafım çoktur. Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hâkim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İkiyüzlülük değil m? FETÖ’cülerle bir olup adaleti katledenler, özellikle partimize kumpas kuranlar; ne adaleti, ne ahlakı ağızlarına almasınlar, komik kaçıyorlar. Evlatlarımız şehit oluyor, adaleti yürürken bulacaklarını zannedenlerden çıt yok! Yedi düvel karşımızda, ama uygun adım yürüyenlerden ses yok! Artık kör gözünü açtı. Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin!''

Kılıçdaroğlu: Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek! Kılıçdaroğlu'nun kolunda dikkat çeken iz

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.