Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Alnımın çizgilerindesin memleketim'

'Alnımın çizgilerindesin memleketim'

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın hazırladığı “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim" - Nazım Hikmet’in Yolculuk Fotoğrafları Sergisi, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’taki Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor.Öte yandan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Çim Konserleri’nin üçüncü gününde sahneye çıkan Mabel Matiz, şarkılarını alanı dolduran gençlerle hep birlikte söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 14:28

Sergi, Nazım Hikmet’in “Rüyalarımın Memleketi" diye adlandırdığı Moskova’ya üçüncü gidişinden sonraki 1951-63 yılları arasındaki fotoğrafları kapsıyor. Sergi, Nazım Hikmet üzerine çalışmalarıyla tanınan M. Melih Güneş tarafından, Vera Tulyakova Hikmet Arşivi, Rusya Devlet Edebiyat ve Sanat Arşivi ile başka ülkelerdeki arşivlerden bir araya getirilerek oluşturuldu.

Hikmet’in “Rüyalarımın Memleketi" diye adlandırdığı Moskova’ya üçüncü gidişinden sonraki 1951-63 yılları arasındaki fotoğrafları kapsayan yurt dışı ağırlıklı fotoğraflarıyla birlikte; Türkiye dışında basılan bazı kitapları, plakları, ses bantları, M. Melih Güneş’in hazırladığı “Bir Yitik Miras Nâzım Hikmet" başlıklı bir video çalışması ile bazı fotoğrafların orijinalleri de bu sergide yer alıyor. Halet Çambel Arşivi’nde korunan ve Nazım’ın henüz 53 günlük bir bebekken çekildiği bir fotoğrafının bulunduğu, Nâzım Hikmet’in doğum tarihini kesinleştiren Memduh Ezine’nin hatıratı serginin en çok dikkat çeken bölümlerinden birini oluştuyor.

“Alnımın Çizgilerindesin Memleketim"- Nazım Hikmet’in Yolculuk Fotoğrafları Sergisi, Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi’nde 18-27 Ağustos tarihleri arasında ziyaret edilecek. İzmirliler sergiye 16.00 ile 23.00 saatleri içinde ücretsiz girebilecek. (DHA)

İEF’DEN MABEL MATİZ GEÇTİ

Öte yandan İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Çim Konserleri’nin üçüncü gününde sahneye çıkan Mabel Matiz, şarkılarını alanı dolduran gençlerle hep birlikte söyledi.

Özellikle gençler tarafından bir hayli sevilen sanatçı Mabel Matiz, İzmirlilerle buluştu. Günün erken saatlerinden itibaren konser alanında beklemeye başlayan gençler, ışık gösterileri eşliğinde sahneye çıkan Mabel Matiz ile keyifli anlar yaşadı. Geçtiğimiz günlerde çıkan son şarkısı “Ya Bu İşler Ne Öyle" ile başlayan Matiz, izleyicilerinin yoğun ilgisine “Çok güzelsiniz" diyerek karşılık verdi. Mabel Matiz konserine sevilen şarkılarından ‘Aşk Yok Olmaktır’, ‘Yaşım Çocuk’, ‘Atlar Yoruldu’, ‘Sarışın’, ‘Denize Bıraksam’, gibi şarkılarla devam etti. Matiz’in 'Gel' şarkısı büyük ilgi görürken, gençler hep bir ağızdan şarkıya eşlik etti. ‘Bir daha, bir daha’ sloganları üzerine sanatçı, nakaratı gençlerle tekrar söyledi. Matiz, konserinde Sezen Aksu ile özdeşleşen 'Onu Alma' ve 'Seni Yerler' şarkılarını da yer verdi. Çim Konserleri kapsamında bugün (pazartesi)  Demet Akalın sahne alacak. 22 Ağustos Salı günü Teoman, 23 Ağustos Çarşamba günü Volkan Konak, 24 Ağustos Perşembe günü Buray sahneye çıkacak. 25 Ağustos Cuma günü Buika, 26 Ağustos Cumartesi günü Selami Şahin İzmirlilerle buluşacak. Kapanışı ise 27 Ağustos Pazar akşamı Candan Erçetin yapacak. (DHA)

Fuarda şölen başladı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.