Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Basit' filmi LGBTİ'nin sesi oldu

'Basit' filmi LGBTİ'nin sesi oldu

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi belgeselinin yönetmenlerinden Işık Güngördü ve Burak Alanyalı'nın, LGBTİ bireylerin mücadelelerini anlattığı yeni kısa filmi 'Basit' için Metin Altıok Kültür Merkezi'nde bir gece düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2016 - 10:09

Yönetmenlerden Işık Güngördü, Türkiye toplumunda hayatın birçok alanında cinsel yönelimleri nedeniyle şiddete maruz bırakıldıklarını, zorla tedaviye götürüldüklerini, zorla evlendirildiklerini, göçe zorlandıklarını, ev ve yurtlarından kovulduklarını, ekonomik, kültürel ve sosyal haklarından mahrum bırakıldıklarını belirttiği LGBTİ bireylerin mücadelelerinde 'Basit' adlı kısa film ile sesleri olmak istediklerini söyledi. Yönetmen Işık Güngördü, şöyle dedi:

"Ailesi tarafından dışlanan bir eşcinselin, yıllarca yazdığı mektupları veremediği annesiyle arasında geçen dramı 15 dakikada anlatmaya çalışan 'Basit', Türkiye toplumunda LGBTİ bireylerine dair yabancı olmayacağımız hikayelerden sadece biri. LGBTİ bireylerinin hayatın her alanında hak mücadelelerine destek olabilmek, seslerine bir ses daha katmak amacıyla ortaya çıkardığımız 'Basit' kısa filmimiz için sizlerin de destekleri bizim için çok anlamlı. Filmimiz BTF (Baston Film Festivali), İstanbul Film Festivali ve İzmir 17'inci Uluslararası Film Festivali'nde yerini almıştır." 


Filmde oyuncular; Ferit Can, Tuğba Yüksekşan, Görkem Akarsu, Tuğba Keskin Çobaner, Tuncay Keleş, Gülsenem Kurt, Demet Gündüzlü, Nesrin Keskin ve Şahin Tatlıcıoğlu rol aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.