Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Beyaz altın'ın kaderi İzmir’de çizilecek

'Beyaz altın'ın kaderi İzmir’de çizilecek

'Beyaz Altın' olarak nitelendirilen Türkiye’nin ihracatında lokomotif sektörler tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin ana hammaddesi olan pamuk ile ilgili en önemli uluslararası organizasyonların başında gelen Dünya Pamuk Araştırma Konferansı 2020 yılında İzmir’de gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 10:30

İzmir’de Dünya Pamuk Araştırma Konferansı’nın 7’ncisi düzenlenecek. Organizasyon için Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere Türkiye’nin pamukla ilgili tüm kurumları Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi’nin moderatörlük yaptığı toplantıda Dünya Pamuk Araştırma Konferansı için Ulusal Yürütme Komitesi ve Akademik Danışma ve Değerlendirme Kurulu’nun hızlı bir şekilde oluşturulması kararlaştırıldı. Türkiye’nin yıllık 25 milyar doları aşan tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatı olduğuna işaret eden Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, Türkiye’de son yıllarda pamuk üretimine verilen destek ile birlikte üretimde 1 milyon ton rakamına ulaşmanın mümkün hale geldiğini, İzmir’de düzenlenecek Dünya Pamuk Araştırma Konferansı ile Türkiye’de pamuğa eski itibarını kazandıracak bir kamuoyu desteğinin sağlanmasını beklediklerini kaydetti.

"DÜNYANIN EN KALİTELİ PAMUĞUN YETİŞTİĞİ TOPRAKLARA SAHİBİZ"

Türk tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin 2016 yılında 821,3 bin ton pamuk ithalatı karşılığı 1 milyar 240 milyon dolar dövizi yurtdışına aktardığına işaret eden Eskinazi, “Türkiye’de dünyanın en uzun elyaflı ve kaliteli pamuklarının yetiştiği topraklara sahipken, Türkiye’nin pamuk ithalatında dördüncü sırada yer alması düşündürücü. Türk tekstil ve hazırgiyim sektörü pamuk ithal etmekten çok mutlu değil. Tekstil ve konfeksiyon sektörümüzün her yıl 1.5 milyon ton pamuğa ihtiyacı var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk üreticisine son dönemde arttırdığı destekleri sürdürürse tekstil ve konfeksiyon sanayimizin ihtiyacı pamuğun ülkemizde üretilmesinin zeminini oluşturabilir" dedi. 7. Dünya Pamuk Araştırma Konferansı’nın Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla 2020 yılında İzmir’de gerçekleşeceğini bilgisini paylaşan Eskinazi, bu konferansın dünya genelinde pamuk konusunda çalışmalar yürüten araştırmacıları bir araya getirmek, pamuk konusunda çalışan araştırmacıların bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak, araştırmacıların pamuk konusunda yürüttükleri çalışmaları sunabilecekleri bir platform oluşturmak ve araştırmacılar arasında bir network’ün gelişmesini sağlamak amacıyla 4 yılda bir ICAC- Uluslararası Pamuk İstişare Komitesi üyesi ülkelerden birinin ev sahipliğinde düzenlendiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.