Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bir dakika yaşa anlarsın'

'Bir dakika yaşa anlarsın'

İzmir'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne 'Bir dakika yaşa anlarsın' adlı etkinlik ile dikkat çekildi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 12:24

Engellilerin sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının tartışılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla hastane çalışanlarına, 'Bir Dakika Yaşa Anlarsın' isimli empati oyunu oynatıldı. Hastane Sosyal Hizmet Uzmanları Özge Arslan, Akkız Akman ve İzzettin Atmız tarafından düzenlenen etkinliğe katılanların kendilerini bir dakika boyunca engelli bir birey gibi hissetmeleri sağlanarak farkındalık yaratıldı. 

Empati oyununda katılımcılara bir dakika süresince görme engelli veya ortopedik engelli bireylerin yerlerine geçmeleri ve bu şekilde hastane de işlemlerini yaptırmaları istendi. Hastane çalışanlarının birer dakika boyunca kendilerini engelli gibi hissetmeleri sağlandı. Empati oyunu bitiminde katılımcılar bir dakika boyunca bile bu engel durumunu deneyimlemenin gerçekten zor olduğunu söyledi. Hastane yönetimi 'Engelsiz İzmir Kırmızı Bayrak Projesi'nin hastanede hayata geçirileceğini, böylelikle engelli personele, hastalara ve hasta yakınlarına daha kaliteli hizmet sunulacağı belirtti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.