Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Birbirimizin hikayesini dinlemek zorundayız'

'Birbirimizin hikayesini dinlemek zorundayız'

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, toplum olarak zor zamanlar yaşadığımıza dikkati çekti. Kopan, bu zor zamanları atlatmanın yolunun, insanların birbirilerini ötekileştirmeden dinlemeleriyle mümkün olabileceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 10:14

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen “Kahve Tadında Karabağlar” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen söyleşiye katılan yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, edebiyattan siyasete uzanan yelpazede dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Toplumu oluşturan bireylerin birbirlerini ötekileştirmeden dinlemesinin önemine vurgu yapan Yekta Kopan, şunları söyledi:

“Biz ne yazık ki bu coğrafyada uzun bir süredir bu coğrafyanın arızaları nedeniyle, bir araya gelme cesaretini yitirir hale geldik. Oysa biz birbirine dokunmaktan, birbirini anlamaktan en önemlisi de birbirini dinlemekten hiç korkmayan, birbirini dinleme konusunda meselesi olmayan bir toplumduk. Bunu herhangi bir siyasi cümle içine sıkıştırmayacağım ama uzun bir zamandır birbirini dinleme meselesinden çok uzaklaşır hale geldik. Oysa insanı insan yapan bir diğeriyle ilişki kurmasını sağlayan dildir. Yani aslında bizi insan yapan şey birbirimize hikâyelerimizi anlatabilme becerisidir.”

İnsanların birbirine karşı anlayışlı olması gerektiğini, anlatmak kadar dinlemenin de güzelliği fark edildiğinde evrenin daha da güzel olacağını vurgulayan Kopan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendime kitaplardan bir battaniye kurup altına saklanamayacak kadar kötü zamanlar yaşıyorum. Çocuklar ölüyor bu ülkede. İnsanlar ölüyor bu ülkede. Elbette ki bütün bunların altından kalkmak o kadar da kolay değil. Yok, işte kitaplarıma sığınıyorum, düşüncelerime sığınıyorum. Dostlarımla sohbet ediyorum. Falan filan diyerek geçiştirilebilecek bir şey değil. Ama buradan da böyle dramatik karanlık bir tablo çıkarmayacağım. Kendine insan diyen hikâyesini anlatır. Diğerine de insan diyebilmem için onun hikâyeyi dinleme yeteneğini görmem lazım. Anlatmak kadar dinlemenin de güzel olduğunu hatırladığımız günlerde evren de daha güzel olacak.”

Yöneticiliğini Gülşah Elikbank’ın yaptığı söyleşi sonrasında Yekta Kopan, okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

BERKM’DE YEKTA KOPAN SÖYLEŞİSİ

Yekta Kopan söyleşi için geldiği Bergama’da da hayranlarıyla buluştu, son çıkan “Sakın Oraya Gitme’’ adlı kitabını imzaladı.

Bergama’nın Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleştirilen söyleşi yazarın hayranları tarafından büyük ilgi gördü. Usta sanatçı söyleşide kendisine yazarlığı ve okumayı çocuk yaşta ablasının sevdirdiğini belirtti. Nazım Hikmet, Sunay Akın, Tayfun Talipoğlu gibi isimlerde söyleşide anıldı. Kütüphanelerin öneminden ve eskiden günümüze kütüphane kültüründen de bahseden Kopan; “Kültür bütün toplumları birbirine yapıştıran yapıştırıcı gibidir” dedi.

Söyleşi sonrası gerçekleşen imza etkinliğinde “Sakın Oraya Gitme’’ adlı son kitabını imzalayan Kopan, Bergama’da ki okurlarından gördüğü samimiyet ve içtenlik ortamını çok beğendiğini de dile getirdi.

YEKTA KOPAN KİMDİR'

Seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu da olan yazar Yekta Kopan, Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri adlı öykü kitabı ile 2002 Sait Faik Hikâye Armağanı‘na, “Bir de Baktım Yoksun” adlı öykü kitabı ile de 2010 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne ve Yunus Nadi Öykü Ödülü‘ne değer görüldü.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.