Dolar 32,5018
%-0.12
Euro 34,9176
%0.26
Altın 2.439,860
%0.69
Bist-100 9.710,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'CHP yarım oy bile alamaz'

'CHP yarım oy bile alamaz'

Usta gazeteciler Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı bu haftaki programda CHP delege seçimlerinde yaşanan sıkıntılar, Meral Akşener’in kurulması beklenen yeni partisi ve bu yeni partinin İzmir’de durumunun ne olacağı, AK Parti koordinatörlerinin 30 ilçe gezisi ve sonunda hazırlayacakları rapor konularını ele aldı. Umutoğulları ve Nakçı İzmir siyasetini konuştu

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 13:09

EGEPOSTASI - Radyo Egepostası'nda, "Egepostası ile Gündem" programına katılan konuşmacılardan Adem Nakçı, CHP’de delege seçimlerinde yaşanan hile, entrika, sahte oy kullanımı sonrasında CHP’lilerin AK Parti’ye aynı suçlamayı yapamayacağını belirterek, CHP tabanının adaleti sağlamak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.  Mithat Umutoğulları da, CHP’de birçok yöneticinin makamını ve koltuğun gücünü kişisel menfaatleri için kullandığını kaydederek, “Seçmenin gideceği bir yer yok. Üçüncü bir yer açılırsa CHP'yi tehlike bekliyor. CHP farkında değil hala bunun. Kendi içlerinde birbirleriyle oyun oynuyorlar” dedi.

Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, Meral Akşener’in yeni kuracağı partiye İzmir’de büyük bir yönelim olacağı uyarısında da bulunarak, AK Parti’nin CHP’nin İzmir’de aldığı oyun Akşener’in partisi aracılığıyla düşmesi sayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni alma hesabı içinde olduğunu dile getirdi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: AK Parti sandığa müdahale ediyor diyor ya CHP. Artık diyemeyecekler. Çünkü sandıklarda öyle entrikalar, hileler dönüyor ki. Hepsinde kamera sistemi olsa da görsek nasıl filmler döndüğünü, sahte oyların nasıl kullanıldığını, ilçe başkanına yapılan küfürlere başkanın nasıl sessiz kaldığını. CHP'liler görseydi, nasıl bir taban hareketi gelişmesi gerektiğini anlayacaktı. Tavanı dürte dürte CHP'nin adaleti sağlaması gerekiyor.  Bu görüntüleri seyredenler emin olun partiyi basarlardı. Kaliteli bir temsil sağlarlardı. Partinin o yüzde 25 kırılma noktası yüzde 30'lara doğru yol alırdı diye düşünüyorum. Partiyi seven insanlar bunlar.

Mithat Umutoğulları: Parti içi rekabet başka bir şey tabii ki. İnsanlar kendi bulundukları makamı avantaja dönüştürmeye çalışıyor. Her dönem alışık olduğumuz şeyler. Eskiden o koltukta oturup bu işi yapanlar şimdi en fazla bağıranlar. Ee sen de yapıyordun. Şimdi sanki ilk kez CHP'de böyle şeyler oluyormuş gibi... Asıl tehlike bence şu; parti içinde. Çiğli'de bir seçim oluyor, seçim bitti. İlçe yönetimine itiraz var. En çok tartışılan Ataşehir Mahallesi'ne bakalım. İlçe yönetimi bir karar veriyor. Bir üst merci il başkanlığı değil m? İl yönetimi bakar ilçenin yaptığı doğruysa onaylar. Seçimi kazanan Beyaz Liste bir anda düğmeye basıyor. Medyaya servisler. Adliyeye gidiliyor parti şikayet ediliyor. Bir anda kendi içinde farklı bir noktaya gidiyor.

Öte yandan Karabağlar'da partili disipline gönderiliyor. Disipline verilen adamdan ses yok. Kendi içinde çözmeye çalışıyor. Hangisi doğru. Biri disipline verilmiş hakkını aradığı için. Adam parti terbiyesini bozmuyor. Vahap Batuhan'dan bahsediyorum. O da gitse mahkemeye gidip ilçe başkanını rezil edebilir. İki farklı durum var. Kendi kişisel menfaatinden ziyade partinin durumunu tahlil eden.. Gerçek CHP'li olmakla CHP üyesi arasında çok fark var. CHP'li olmanın bir duruşu var. Kişisel beklentiden farklı bir noktada duruyor. Bir de CHP üyesi olmuş, meclis üyesi, ilçe başkanı olmuş. Bu adamlar kişisel menfaati için her şeyi yapıyor. Parti bu adamların umrunda değil. Partinin bunlardan kurtulması gerekiyor.

Adem Nakçı: Karabağlar'daki seçimde ikinci bölgeden adam gönder, kimse kimseyi tanımaz, kaos çıkmaz. Adam mahallede delege, liste çıkarmış, sen bu adamı sandık başına göndermişsin. Aynı ilçe Peker Mahallesi dün sandık başında yumruklaştılar. Belediye başkanına yakın bir isim ilçe başkanına bir sürü küfür etti herkesin içinde, ağza alınmayacak, hatta cinayet sebebi olacak küfürler vardı. Bu partiyi kötüye götürmedir.

Biz söylemekten usandık. Bizi dinlemekten usandılar. Ama bu hileyi, hurdayı, entrikayı çevirenler uslanmadı, bir tık üstünü yapıyorlar hala. Sırıkla yüksek atlamayı bilirsin. Bundan daha üstte bir ayak oyunu da yapabilir miyiz diyorlar. Bir mahallenin sandık temsilcisi üç kez değişir mi arkadaşla? İnsanlar o kadar bıktı ki sandığa gitmiyor. Karşıyaka Aksoy Mahallesi. Partinin aldığı oy altı bini aşkın. 478 üyesi var bu mahallede. Sandığa yazılan delege ve ön seçim delegesi adedi 217. Beyaz ve Mavi Liste çıkmış. 434 adam olması lazım sandığa giden. Sandığa giden sayısı 117. Salt çoğunluk oluşamamış. Üye sayısının yüzde 70'i niye sandığa gitmiyor biliyor musu? Adamlar bıkmış. Kadın, gençlik kolları başkanları o mahallede, meclis üyeleri o mahallede. Yüzde 74 oy almışsın sen buradan.

Mithat Umutoğulları: Seçmenin gideceği bir yer yok. Üçüncü bir yer açılırsa CHP'yi tehlike bekliyor. CHP farkında değil hala bunun. Kendi içlerinde birbirleriyle oyun oynuyorlar.

Adem Nakçı: Anketlerle nabız yokluyor. Bir şey yapmadan önce sivri isimlerden birini öne atıyorlar. Tartıştırıp gazını aldıktan sonra maddeyi öne sürüyorlar. Çok önemli bir kaynaktan aldım. Antalya Milletvekili Mustafa Köse var. Yaptıkları bir anketten bahsetmiş arkadaş ve partili ortamında. İşi sıkı tutun Akşener'in partisi İzmir'de yüzde yirminin üzerinde oy alacak. Ciddi bir çalışmayla biz büyükşehiri CHP'den alırız demiş. Tuzu kurular AK Parti düşmanlığından dolayı CHP'ye veriyor. Sıkı tutun bu kentte büyükşehiri alabiliriz diyor. CHP İzmir'i kaybederse Türkiye'yi de kaybeder. ‘Kalem’ dediğin kenti kaybediyorsan alabileceğin iktidar yoktur diye düşünüyorum.

Mithat Umutoğulları: Ataşehir'de seçimi iptal etti ilçe yönetimi. Dün de meclis üyesi Süleyman Karadağ adliyeye gidip partiyi mahkemeye verdi. Daha önce Karadağ belediye başkanını da mahkemeye vermişti. CHP'li bir meclis üyesinin kendi partisinden bir belediye başkanını mahkemeye vermesi ve parti içi hak arama yolları tıkanmamışken kendi partisinin yapmış olduğu bir seçimle ilgili adliyeye gitmesi ne kadar doğru'

Adem Nakçı: Daha dün iktidar koltuğunda oturup bu işi yapanlar bugün muhalefette olunca şikayet ediyor. Keşke ildeki itiraz sonucunu bekleseydi. İl başkanı yeni seçim yapılacak diyor.

Mithat Umutoğulları: Öyle demiyor. Yapılan seçim geçerli. Bize gelen bir itiraz yok diyor. Sen yanlış anlamışsın. Aradan on gün geçti, o yüzden oradaki seçim geçerlidir. İl başkanı dünden beri il başkan yardımcıları ve yöneticilerini arayarak Çiğli'deki kararı bozmamız lazım, genel merkezden talimat geldi, ne yapıp edip bozmamız lazım diyor. Genel merkez dediği ki? Kamil Okyay Sındır.

Kamil Okyay Sındır, il kongresi ile ilgili ince hesapları var. Büyükşehir dışında başka bir şey de olabilir. Utku Gümrükçü üzerinden gidiyor. Operasyon var.

Herkes bulunduğu makamı kullanmaya çalışıyor. Böyle gelmiş böyle gidecek. Kimse kusura bakmasın.

Adem Nakçı: Parti tabanı örgütleyecek. Gerçek partililer gidip üye olacak. İnternet üzerinden de yıllık 10 lira aidatla üye olabiliyorsun. Git internet üzerinden üye ol. Ondan sonra git sandık başına ben oy veriyorum, ben belirliyorum. O zaman bu kadar koltuktan güç alamazlar.

Mithat Umutoğulları: Sayın Nakçı bu işler ilk kez mi oluyor CHP’de. Böyle gelmiş böyle gidecek. Yapanları gördük. Bugün de bir duyum geldi delege seçimleriyle ilgili demeç verirsen seni tazminatsız işten atarız diye. Belediye başkanına göre değişiyor. Birçok yerde bunlarla ilgili sıkıntılar var. Allah CHP’ye yardım etsin.

Adem Nakçı: Gidemez abi. 2019 kritik bir seçim. Belediye yapısı da belki olmayacak. Vekillerin çoğu olmayacak. Kavalar milletvekili olmak için ilçe başkanlığında kalmaya çalışıyor. Perihan Yardımcı var vekil olmak için mücadele ediyor. Şimdi kadınlar da birbirine giriyor artık. Akşener’in partisi kurulduğu vakit belediyeyi almamız işten bile değil diyor AK Partililer.

Burası anti AK Partililerin kalesi. CHP’nin değil. 22 belediye var kapı gibi. Belediye başkanı partinin afişini bassın, borcunu ödesin. Sonra niye müdahale ediyor. Sen müdahale ettirme o zaman. Meclis üyelerinin birçoğu muhalif değil m? Kaçı aidatını veriyo? Cebindeki parayı partiye verirsen öyle efsane olursu? Öyle seviliyorsun.

Mithat Umutoğulları: Paranı veriyorsun, durumun bozuluyor beş sene sonra. Sonra yıllarca para verdiğin partinin belediyesi seni işe alıyor, bu herkesin gözüne batıyor.

Muhtar Binali bey partilileri arayıp belediye başkanı ve ilçe başkanı hakkında belden aşağı vuracak. Sonra partililer arayıp bu durumu ilçe başkanına söyleyecek. Bu bir önlemdir. Siyaseti çirkinleştirip, gizli gizli telefon açıp iftiraya varan şeyler yaparsanız ve partililer arayıp uyarıyorsa, ilçe belediye başkanı gereğini yapıyorsa ben ilçe başkanını kutluyorum. Binali Bey iyi bir partiliyse arar delegeden oy ister, bu listeye destek verin der, kimse de rahatsızlık duymaz. Ama sen partililerin vicdanını yaralayacak ve bunun içinde sıkıntı yaratacak işler yapıyorsan olmaz. Keşke herkes Cemalettin Alper gibi olsa. Bu adamları disipline vermişler sanırım. Bunu yapan adamın partililiğini sorgularım. Herkes mevkisini, makamını kullanıyor. Sen kalkıp da belediye ve ilçe başkanıyla ilgili telefon açıp belden aşağı vurursan sevgili Murat Güngör olmaz. İşin ileriye gitmemesi için ilçe başkanı önlem alıyor sadece. CHP’li üyelerin öyle bir vicdanı var ki.. Mansuroğlu Mahallesi’nde ne old? Üye dedikoduya bakmıyor kardeşim.

Adem Nakçı: İrfan İnanç Yıldız. Bu çocuk cebindeki arayı partiye harcayıp sıkıntıya girdi. AK Parti binlerce kumanya dağıtırken bu çocuk Diyarbakır’da, Mardin’deydi. En azından delege yaz ya. AK Parti seçimlerde hile yapıyor diyorsun sonra. Sen bu seçimlerde bu kadar şaibe yaparsan, ilçe başkanını devirmek için iftiralar atarsan kimseye seçim ve  sandıkla ilgili bir şey söyleme hakkın olmaz. Kavgalı eve kız verilmez kardeşim. CHP kavga anlayışı yerleşmişse oy alamazsın. Yarım oy alamazsın.  Allah’tan Yücel Özen var da birileri konuşuyor o partide. Beğenirsin beğenmezsin. Yücel Özen il başkanından daha çok başkan vallahi.

Akşener’in tüm teşkilatlanması tamam, tüzük yapıyorlar şimdi. Tüzük 70’i ihlal eden adam. Belediye ve ilçe başkanına telefonla ana avrat düz gitmesi bir yana, küfretmesi bir yana.. Niye adaletsiz seçim yapıyorsun diyeni koruyorsun… Komedi bu abi. Şaka bile bu kadar ciddiyetten uzak değil. Şakada bile yüzde elli gerçek payı var. Ataşehir’de sana isyan etti gitti HDP’ye oy verdi yarın. Ne yapacaksı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı taziyeye gelir ertesi gün sana saldırır, CHP Atatürk’ün partisi değil der. Böyle giderse partiyi sallamazsın.

Mithat Umutoğulları: CHP’yi konuşurken agresif olmak lazım. O kadar yanlış şey var ki. AK Parti’ye koordinatörler geldi. İzmir’in röntgenini çekiyorlar.

Adem Nakçı: Dosyalar verilmiş. Partililer, muhalifler vermiş. Dosyalar havada uçuşmuş. Karşıyaka’da 15 dakikada işi bitmiş, Kemalpaşa’da çıkamamış adam. CHP’lileşen AK Parti sendromu… Herkes herkesi suçluyor. Urla ilçe başkan yardımcısı facebookta herşeyi yazmış. Yazmadığı şey kalmamış.

Mithat  Umutoğulları: Teşkilatların röntgenini çekiyorlar. İl başkanı açısından da kendi fotoğrafını görmesi açısından da önemli bir durum. Yüzünüze iyi, hoş şeyler söylüyor ama arkanızdan ne söylendiği de önemli. İl başkanı kalıyor, o yüzden koordinatör yanında gezdiriyor diyenler de var.

Mustafa Köse ile konuştum. Önce toplu alıyormuş, sonra isteyenlerle tek tek konuşuyormuş.

Adem Nakçı: Koordinatör diyecek ki, il ve ilçe başkanını sokmayacak. Öyle beşer beşer almayacaksın. Beş dakika konuşma süresi verecek. İçeri tek giren hakkında ne düşünülür ama.. Toplanırsın toplu önce sonra görüşmek isteyenler dilekçeyle başvursun dersin. Söz uçar yazı kalır. Ya sonsuza kadar susturursun ya da cesaretlileri ortaya çıkarırsın. Bunu yaparken de il ya da ilçe başkanı olmayacak ortada abi. Sen masadayken nasıl sallayacağım ben.

Sen madem metal yorgunluk varsa, raydan çıkmışsa o zaman niye sorguladığın adamı yanına koyuyorsun ki. AK Parti’de Türkiye genelinde, yüzde 39 bandına sıkışmış durumdalar. Geçmişte bundan iki yıl önce AK Partinin mevcut bakanları hakkında atıp tuttuğunu gördün mü' Geçen hafta Berat Albayrak bakan hakkında Süleyman Soylu ile restleştiğini gördük. Artık orada da metal yorgunluğu var. Bina çatırdıyor adam değiştirsen ne olur abi.

AK Parti’de de aynı süreç başladı. Eskiden bir bilgi almak için en az elli kişiyi arıyorduk. Şimdi kimi arasan yönetimde bu oldu, şu oldu diye konuşuyor. İlk kirlenme Ömür Kabak yönetiminde başladı. Şimdi her programdan sonra 15 kişi arıyor abi.

MHP.. Bayraklı’nın belediye başkan adayı idi. Mehmet Topbaş. Dün istifa etti. Açık açık Akşener’in partisine geçeceğini söyledi. En fazla kaybeden MHP. CHP ikinciliği bırakmaz kimseye. Bu kafayla giderse Cumhurbaşkanı ikinci turda da seçilmez. AK Parti içinde koltuk benim olsun, kaos devam ederse böyle olur.

Bu mantıksız gidişat ileride onarılmaz olaylara gebe. Bırak rakip olmayı yan yana oturamazsın. Karşıyaka’da, Bornova’da kavgalar var. Buca sessiz sedasız gidiyordu. Hüseyin Yüzer’in olduğu mahallede Yiğitler’de sıkıntı olmuş. Mevcut ilçe başkanlarının birçoğunun, bu süreç bazı ilçe belediye başkanları ve başkanları arasındaki uçurumu açtı. Kendileriyle birlikte CHP’ye de zarar veriyorlar.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.