Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hayır'cı Halaçoğlu, o görüşmeyi anlattı

'Hayır'cı Halaçoğlu, o görüşmeyi anlattı

Anayasa değişiklik teklifinde üçüncü güne girilirken, gözler 'hayırcı' milletvekillerine çevrildi.  

  • Ege Postası
  • 11.01.2017 - 16:03

Anayasa Değişiklik Teklifine dört isimle birlikte 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halacoğlu'nun dün MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle Meclis'te uzun bir sohbette bulunması, "Halaçoğlu da Seyfettin Yılmaz gibi hayır oyu vermekten vazgeçti mi'" sorusuna neden oldu. Halaçoğlu,  "Anayasadeğişikliğine ben yine 'hayır', diyorum" dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında Bahçeli'nin kendisini çağırması üzerine yanına gittiğini anlatan Halaçoğlu şöyle konuştu: "Evet, hayır' meselesini konuşmadık. Ancak ben teklife ilişkin görüşlerimi söyledim.  Mevcut Anayasanın 7.maddesi yasama yetkisinin Türk milleti adına TBMM'ye verdiğini ve bu yetkinin devredilemeyeceğini düzenliyor. Oysa teklif, bu yetkili tek bir kişiye bırakıyor. Genel Başkana bunu söyledim.  

İKİ SAAT SÜRDÜ

O da kendi görüşlerini izah etti.  'Size karşı bir tepkim yok, görüşlerinize saygı duyarım' dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. 'Aldığım terbiye gereği genel başkanımız olarak size en ufak bir saygısızlık yapmıyorum' dedim.  Genel kurulda başlayan görüşmemiz, kuliste de devam etti. Yeni çalışmalarım hakkında bilgi aldı. Yaklaşık iki saat süren bir görüşme oldu."

"FİKİRLERİME SAYGI DUYDUĞUNU SÖYLEDİ"

Bunun şimdiye kadar olması gereken bir görüşme olduğunu belirten Halaçoğlu, "Kendisinin beni daveti güzeldi. Fikirlerimize saygı duyduğunu söylemesi çok güzeldi.  Ama ben 'hayır' oyunda aynen devam ediyorum. Benim açımdan değişen bir şey yok. Sadece genel başkanla diyalog kurduk, fikirlerimi doğrudan kendisine söyleme fırsatı buldum. Medenice sohbet ettik. Sonuçta kendisi genel başkanım" diye konuştu. 

"BAŞBUĞ BİLE SORARDI"

Ülkücü camiada ne olursa olsun liderin peşinden gidilir, anlayışının hakim olduğu yorumlarına Halaçoğlu, "1967'de üniversiteye girdim, anne babamdan ve ülkücü camiadan aldığım terbiye gereği liderimize saygısızlık etmeyiz ancak fikrimizi de söyleriz, şiarımız böyle. Rahmetli Başbuğumuz, Alparslan Türkeş bile danışırdı. Örneğin kendisi gümrük birliğini istemesine rağmen, MYK'de oylanmasını istedi ve 'hayır' kararı çıktı. Bize 'çocuklar aslında çok iyi yaptınız' dedi.  Düşünün, Başbuğ çevresine sorardı . Türk Tarih Kurumu Başkanlığım sırasında birkaç kez beni ziyarete geldi, fikirlerimi sordu. Demirel, Özal onlar da sorardı. Çünkü bizler fikir adamıyız" dedi. (Hürriyet)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.