Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hayır' kampanyasının yaratıcısı deneyimlerini anlattı

'Hayır' kampanyasının yaratıcısı deneyimlerini anlattı

1988 yılında Şili’de düzenlenen referandumda Augusto Pinochet iktidarına son veren ‘hayır’ kampanyasının yaratıcısı ve 'No' filminin ilham kaynağı olan Eugenio Garcia Ferrada İzmir’de düzenlenen söyleşide deneyimlerini paylaştı. Bay No İzmir'de başarısının sırrını anlattı

  • Ege Postası
  • 24.02.2017 - 14:27

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'nın davetlisi olark Türkiye'ye gelen Eugenio Garcia Ferrada İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de emek örgütleriyle İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde biraraya geldi.

Bay No Buca'daki tesise hayran kaldı: Dünyada benzeri yok

Söyleşide konuşan Eugenio Garcia Ferrada ise, Türkiye’de yapılacak referandum kampanyasının hem 'evet' hem de 'hayır' diyenleri kapsaması gerektiğini vurguladı. Şili'ye ait kampanya filmlerinden bölümler izlendikten sonra dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Ferrada şunları söyledi:

Bay No’dan CHP İzmir’e ziyaret!

"Hepimiz için mutluluk dedik, sadece kazananlar için değil. Evet ve hayır diyenlerin hepsini bir araya getirecek şekilde mutlu bir Şili. Bütün ülkeye yayılacak bir mutluluk bu. Bu mutluluğu da güzelliklerle oluşturmak istedik. Sanatı, müziği kullanarak, şiiri, sevgiyi. Çatışma ortamının sona erdirilmesi bütün bu araçları kullanarak sağlanacaktı. Dışlanmış olanları da motive edecek bir kampanyaydı. Herkesi motive edecek bir kampanya oldu. Bu şiddet ortamında zarar görmüş herkesi, dışlanmış olanları da motive edecek bir kampanyaydı. Referandumu kazanmak istiyorsanız bu tarz şeyleri de görmeniz gerekiyor. Hep bir arada olmanın mutluluğunu göstermek gerekiyor. Demokrasi ve mutluluk ya da hak hukuk ve mutluluk gibi sadece bir koldan bir mutluluktan bahsetmiyoruz. Coşku ve mutlulukla birbirimize sarılabileceğimiz bir ortam organize ediyoruz bu kampanyada. Bu kampanyanın temel aldığı duygu korkuydu ve insanlardaki korkuyu yok etmeye yönelikti." (DHA)

CHP Karabağlar’a okyanus ötesi  'hayır' desteği

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.