Dolar 32,5152
%-0.1
Euro 34,7808
%-0.24
Altın 2.421,140
%-0.37
Bist-100 9.677,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hedef 100 bin kişiye istihdam sağlamak'

'Hedef 100 bin kişiye istihdam sağlamak'

İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü, istihdama yönelik çalışmaların yapılabileceği hizmet noktası protokolü imzaladı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 17:07

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söz verdikleri 100 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu, üyelerinin en az bir kişiyi istihdam etmelerine yönelik çağrı yaptıklarını, maddi sıkıntılarının çözümü için de kredi olanakları sağladıklarını açıkladı.

İş ve işçi arayan TTO'da buluşacak

Milli İsdihdam Seferbirliği kapsamında İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan "Oda ve Borsalarda Hizmet Noktası Kurulması Protokolü" kapsamında İzmir'de de İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ve İTO'da protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş Türkiye'de işsizliğin yüzde 12.1'e yükseldiğini, her dört gençten birinin işsiz olduğunu söyledi. İzmir'de işsizlik oranın Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 15 olduğunu belirten Demirtaş şöyle konuştu: 

"Cumhurbaşkanı önemli bir çağrı yaptı. Biz de Oda olarak bu çağrıya destek veriyoruz. Üyelerimize en az bir kişiyi işe almaları çağrısı yapıyoruz. Maddi sıkıntıları çözmek için bankalarla kredi protokolleri yaptık. Toplam 180 milyon TL'lik kredi kullanımı sağladık. Toplam bin 700 üyemiz kredi kullandı. Bu sorunu hallettiğimiz için bir kişi işe alsalar 1700 kişi işe girecek. İTOB'da yarım kalan , sorunu olan fabrikaların tamamlanlması için de bankalarla anlaştık. Burada da 3 bin kişilik istihdam artışı sağlandı. Tüm sektörlerle sırayla toplantılar yaparak en az bir kişi işe almaları çağrısı yapacağız. Üyelerden gelen bilgilere göre bugün itibariyle 30bin kişiye istihdam sağlama durumumuz var. Arttırmak için çalışıyoruz.Hükümet'in verdiği teşvik ve destekler de var. Hedefimiz, Cumhurbaşkanımız'a verdiğimiz gibi 100 bin kişiye istihdam yaratmak" dedi.

İŞKUR İzmir Çalışma ve İş Kurumu Vekili Zafer Şener ise yükselen işsizliğe çözüm için milli seferbirlik ilan edildiğini söyledi. Basit, net teşvikler verildiğini belirten Şener" Her işsiz için 773 TL prim desteği var. İşveren sadece 1404 TL verecek. 2017 Aralık ayına kadar bu destek sürecek. İzmir iş gücü piyasasında işsizliği azaltacak program ve projlere için 180 milyon TL kaynak ayrıldı. İTO'da kuracağımız Hizmet Noktası'nda iş meslek danışmanları görev yapacak. İş arayanlarla işveren İŞKUR'a gelmeden hizmetlere kolaylıkla erişebilecek"dedi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.