Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İlk Kurşun 15 Temmuz Kahramanları' İzmirlilerle buluştu

'İlk Kurşun 15 Temmuz Kahramanları' İzmirlilerle buluştu

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İlk Kurşun-15 Temmuz Kahramanı” adlı oyun, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde İzmirliler ile buluştu. 15 Temmuz'un sembol ismi tiyatro oyunu ile anıldı

  • Ege Postası
  • 03.03.2017 - 15:42

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı "Vur" emri üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Tuğgeneral Semih Terzi’nin yanında bulunan cuntacı askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir, büyük bir kahramanlık örneği göstererek 15 Temmuz darbe kalkışmasının seyrini değiştirmiş ve demokrasinin temsili haline gelmiştir.

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe kalkışmasına ilk kurşunu sıkarak canı pahasına kahramanca bir duruş sergileyen ve çok kritik bir noktada önemli  müdahaleye imza atan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in darbe gecesi yaşadıklarını anlatan tiyatro oyunu seyirciden tam not aldı.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ak Parti eski Milletvekili Rıfat Sait, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Meliha Erdemir, Kemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Fikret Kılıç, Kemalpaşa Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ve çok sayıda izleyici katıldı. Katılımın yoğun olduğu Tiyatro oyununda duygu dolu anlar yaşandı.

Program sonunda konuşan Başkan Arif Uğurlu;  “Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan hainlerin, 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık. Direnişimizin sembol ismi Ömer Halisdemir ve kahramanlarımızı şehit eden alçakların nasıl senaryolar kurduğunu, vatanımız üzerinde nasıl planlar yaptıklarını göstermek istedik. Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu programda birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirdik. Bu kapsamda belediyemizin Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “İlk Kurşun-15 Temmuz Kahramanı” isimli oyunumuzda darbe girişiminin kirli planlarını gözler önüne serdik. Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, aziz milletimize de başsağlığı diliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.