Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir'e pozitif ayrımcılık yapıyoruz'

'İzmir'e pozitif ayrımcılık yapıyoruz'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında İzmir'de yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müsteşar Tekin, 176 eğitim programının güncellendiğini, yenilenen öğretim programları ile ilgili olarak öğretmenlere materyal seti dağıtılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 15:03

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda İzmir'de yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan Ömer Yahşi, tekli eğitime geçiş çalışmaları hakkında Müsteşar Tekin'i bilgilendirdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıkları içerisinde olduklarını belirten Yahşi, İzmir ili olarak tam gün eğitim için çalışmaların planlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. İzmir'de hem eski kalmış okul binalarının yenilenmesi hem de eğitimin kalitesinin artırılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Yahşi, önümüzdeki yıllarda eğitimin kalitesini fiziki ve içerik olarak daha da ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

"İZMİR'E POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, "Biz genelde sözleşmeli öğretmenlerimizi öğretmen açığının önüne geçmek ve eğitimin kalitesini artırmak için doğu ve güneydoğu illerimizde görevlendiriyoruz. Ancak bu sene İzmir içinde sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdik. İzmir, bizim için pozitif ayrımcılık yaptığımız birkaç ilimizden birisi.  İzmir'in eğitim kalitesini artırmak çocuklarımıza daha iyi imkânlar sağlayabilmek için bakanlık olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

İzmir'de eğitime yapılan yatırım çalışmalarına da dikkat çeken Tekin; yeni okulların yapılabilmesi için planlama çalışması içerisinde olduklarını belirtti.

"HİZMETİÇİ EĞİTİMLER YOĞUN OLACAK"

İlçe milli eğitim müdürlerine öğretmenlerin seminer döneminde yoğun bir hizmet içi eğitim çalışması yapılacağını da söyleyen Tekin, yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Güncellenen 176 programa değinen Yusuf Tekin, yenilenen öğretim programları ile ilgili olarak öğretmenlere materyal seti dağıtılacağını söyledi. Tekin, öğretmen ve velilerin yenilenen programlarla ilgili bilgilendirilmesinin öğretim programlarının başarıya ulaşmasında çok önemli olduğunun altını çizdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.