Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir sana kanım feda' projesine katılan okullara ödül

'İzmir sana kanım feda' projesine katılan okullara ödül

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi, kan bağışının arttırılması ve kan ihtiyacının karşılanması amacıyla 'İzmir sana kanım feda' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 30 ilçede 271 okulda düzenlenen kan bağışı kampanyasında 13 bin 471 ünite kan toplanırken, en çok kan bağışı yapan okullar ödüllendirildi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2017 - 17:04

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi tarafından 'İzmir sana kanım feda' adı altında 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında kan bağışı kampanyası düzenledi. Kent genelindeki 30 ilçede 271 okul projeye destek verdi. Türk Kızılayı proje sayesinde 13 bin 471 ünite kan topladı. Projeye destek veren okullar arasında en çok kan bağışı yapanlar ise ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Proje sayesinde önemli ölçüde kan bağışı yapıldığını ancak bunun yeterli olmadığını belirten Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, "15 Temmuz ruhu ile ayağa kalkan milli bilincin özellikle toplumda hayati önem taşıyan konularda yaygınlaştırılması ve ülkemiz için canını veren şehitlerimiz hatırasına her vatandaşımızdan kan bağışı yapmasını amaçlıyoruz. Özellikle bu projeyle öğrenci, öğretmen ve veliler de kan bağışı bilinci oluşturmak, kampanyanın okullar da geleneksel hale gelmesini sağlayarak düzenli ve yeni kan bağışçısı kazanarak istikralı bir kan stoku oluşturmak istiyoruz. Projedeki kan bağışı gönüllü okullardaki müdür ve öğretmenlerle başladı. Okullarda projeyle ilgili sunumlar yapıldı. 30 ilçede 271 okulda 13 bin 471 ünite kan topladık. Kampanya sonucunda özellikle ülkemizde kan bağışı oranı çok düşük olan kadın kan bağışçısı sayısı yüzde 13 iken bu kampanya da yüzde 47 kadın bağışçısı sayısına ulaşıldı. Bu özelliği ile kampanyamız rekor kırdı. 2016-2017 dönem raporuna göre okullar bazında, Bornova Orkide İlkokulu toplanan 444 ürün ile birinci oldu. Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 244 ürün ile ikinci olurken, üçüncülüğü 192 ürünle Bornova Yunus Emre İlkokulu aldı. Kadın bağışçının en yüksek sayıya ulaştığı ilk üç okul ise sırasıyla Bornova Orkide İlkokulu (192), Karabağlar Nazire Merzeci İlkokulu (115) ve Karşıyaka Engin Hayri Özmeriç İlköğretim Okulu (105) oldu" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında müdürlüğümüz ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi arasında imzalanan protokolle, 15 Temmuz şehitleri adına 'İzmir sana kanım feda' projesini başlattık. Projemizde başarılı çalışmaları ödüllendirmek adına bir araya geldik. Küçücük bebeklerden, kaza geçirenlere hasta olanlardan, doğum yapanlara kadar ihtiyacı olanlara verilebilecek en hayati destek kan bağışıdır. Kan, alternatifi olmayan, tek kaynağı insan olan, bir tedavi aracıdır. Bu nedenle de vatandaşlarımızın kan bağışlaması son derece önemlidir. Bir gün kendimizin ya da sevdiklerimizin kan ihtilacı olabilir. Yetersiz kalan kan bağışında toplumsal bilinci arttırmayı sosyal sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Okullarımızda müdür, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kapsayan projede kan bağışı farkındalığımızın oluşması için yola çıktık. Yeni kan bağışçılarının kazandırılması ve İzmir'in yıllık 50 bin ünite kan ihtiyacının karşılanması için çalışmalarımızı sürdürdük. İlham kaynağımız, vatanımızın birlik ve beraberliği için, kanını vermekten çekinmeyen 15 Temmuz şehitleri. Okullarımız vasıtasıyla velilerimize eğitim camiasına sesimizi duyurduk. Çalışmalarımız İzmir'de büyük ses getirdi. Aziz milletimizin yüksek ahlaki özelliklerinin başında gelen yardımseverliğe bu proje kapsamında yeniden şahit olduk. Başarılı çalışmalarımız sayesinde ilimize ve ülkemize can, kan olduk. Kampanyalar sonucunda yapılan kan bağışı öyle bir noktaya geldi ki, kış aylarında düşen kan bağışı İzmir'de yükselişe geçti. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere kan takviyesi yapıldı. Bütün bu çalışmalara rağmen ülke genelinde kan bağışı istenilen seviyede değil. Bu konu da yapılacak çok işimiz var. Bu konuda çocuklarımıza sadece ders anlamında değil, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda kendilerini geliştirmeleri gerekir. Benim bu ve bina benzer projelerde İzmir'in adını zirvede tutacağımıza inancım tam. Çalışmalarımızla 15 Temmuz şehitlerimizin ruhunu şad edebildiysek ne mutlu bize. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök'e plaket verdi. Ardından projeye katılan ve en çok bağış yapan okullara bisiklet hediye edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.