Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Japonlar İzmir'i çok seviyor'

'Japonlar İzmir'i çok seviyor'

Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD), Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü'ne layık görüldü. Konsolos Keiichi Kosaki derneği ziyaret ederek ödül hakkında bilgi verdi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2017 - 10:33

Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından, uluslararası ilişkilerde farklı alanlarda faaliyet gösteren, Japonya ve çeşitli ülkeler arasındaki dostluk ve güven ilişkisinin gelişmesi adına katkı sağlayan şahıs ve kuruluşlara verilen Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü, bu yıl JİKAD'a verildi. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevli Konsolos Keiichi Kosaki, İzmir'e gelerek derneği ziyaret etti ve ödül hakkında bilgi verdi. Keiichi Kosaki, derneğe Japon kültürünü tanıtmak adına gösterdiği çaba için teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Bu bizim için özel bir ödül. Daha önce de Türkiye'de bu ödülü verdik. Ancak oldukça nadiren verdiğimiz bir ödül. JİKAD'ın yaptığı çalışmalar çok önemli. Bu nedenle ödüle layık görüldüler. Çalışmalarının aynı şekilde devam etmesini diliyorum."

JİKAD Başkanı Arzu Yücel ise ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Biz gönüllü olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bunun çok büyük bir enerjisi oluyor. İnsanların hayatlarında iz bırakmaktan çok mutlu oluyoruz. Yaptığımız çalışmaların bu şekilde takdir edilmesi çok değerli. Japonların teşekkürü boldur. Minnettarlıklarını hissedersiniz. Bu duygu çok teşvik edicidir bu ödül de büyük bir teşvik oldu bizim için" dedi.

"JAPONLARIN PLANLI YAŞANTISI BENİ ETKİLEDİ"

Japonya'da insanların planlı yaşantısının kendisini çok etkilediğini belirten çevre mühendisi Yücel, mesleği ile ilgili eğitim için 2004 yılında Osaka'ya gittiğini ifade ederken, "Biz oraya gitmeden önce her şey planlanmıştı ve hiç aksamadan gerçekleşti. Bu beni çok etkiledi. Benim hayatıma en çok yansıyan oların bu planlı ve programlı yaşamları oldu. Ayrıca Tanabata Festivali ve Sakura geleneğini de çok beğendim. Bunları Türkiye'de anlatmak için bir site kurdum sonra bu derneğe dönüştü. Artık hem Japon kültürünü hem de Japonca'yı öğrettiğimiz kurslarımız var. Yıl içinde bu kültürü tanıtacak etkinliklerimiz oluyor. İzmir'de ve Türkiye'de yaşayan Japonları ve Japon kültürüne ilgi duyan Türkleri bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

"JAPONLAR İZMİR'İ ÇOK SEVİYOR"

İzmir'i çok seven Japonlar'ın duygularını içlerinde yaşadıklarını, biraz kapalı toplum özelliği taşıdıklarını anlatan JİKAD Başkanı Arzu Yücel, "İzmir'in yaşantısını, Türkiye'de duyguların açık yaşanmasını seviyorlar. Türk insanının mutluluğunu ve üzüntüsünü ifade etmesini beğeniyorlar" dedi. Sınıf öğretmenlerinin kurslarına ilgi gösterdiğini belirten Yücel, "Origami kurslarımıza katılıyorlar. Sonra öğrendiklerini öğrencilerine anlatıyorlar. Japonca kursumuz da çok ilgi görüyor. Japonca öğrenmek isteyenler kurslarımıza katılabilir ve yaklaşık 6 aylık bir sürede yeterince sıkı çalışılırsa Japonca ana hatlarıyla öğrenilebilir. Türkçe'ye çok benzeyen bir dil" diye konuştu.

JİKAD

JİKAD, 2010 yılında Japonya severler tarafından kuruldu. Daha sonra İzmirlilerin de ilgisi ve katılımıyla Japonya'yı tanıtıcı faaliyetler ve iki ülkenin işbirliği ile gerçekleştirilen birçok etkileşim faaliyetleri düzenledi. Dernek, '2010 Türkiye'de Japon Yılı' etkinlikleri kapsamında İzmir'de yaklaşık 40 organizasyona ev sahipliği yaptı ve destek sundu. 2014 yılından itibaren de her yıl Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ile işbirliği içerisinde 'İzmir Japon Kültür Haftası-İzmir'de Japon Sakura Esintisi' adı altında etkinlikler gerçekleştiriyor. Dernek lisans düzeyinde Japonca öğrenenlerin dışında, kendi imkanlarıyla Japonca öğrenenlere yönelik ulusal düzeyde Japonca konuşma yarışmasını düzenliyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.