Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kadınlar Günü cinayeti' karara kaldı

'Kadınlar Günü cinayeti' karara kaldı

İzmir'in Buca İlçesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, birlikte yaşadığı 47 yaşındaki Nermin Akçay'ı öldürdüğü suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 62 yaşındaki Ali İleri'nin davası karara kaldı. Ölen Akçay'ın kardeşi Şerife Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 13:25

Ölen Akçay'ın kardeşi Şerife Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu davaya müdahil olmasını istedi.

Olay, geçen 8 Mart'ta Buca 921 Sokak'taki evde meydana geldi. Emekli Ali İleri, bir yıldır birlikte yaşadığı belirtilen Nermin Akçay ile para yüzünden tartıştı. İddiaya göre Nermin Akçay, çekmeceden aldığı bıçakla Ali İleri'ye saldırdı. Başını elleriyle kapatan İleri, bıçakla hafif yaralandı. İleri, elinden aldığı bıçakla Akçay'ı 34 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Polis Merkezi'ne giderek teslim olan İleri gözaltına alındı. Tutuklanan Ali İleri hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ali İleri, avukatı Ayşe Ayaz ile ölen Nermin Akçay'ın kızkardeşleri Şermin Ekizler ve Şerife Çakmak ile avukatları Burcu Bünül katıldı. 

Sanık İleri'nin avukatı Ayşe Ayaz, "Müvekilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaa hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için Kasım ayına erteledi.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Nermin Akçay'ın yakınları ile birlikte İzmir Adliyesi dışında basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Funda Özdemir, "Nermin Akçay, kadın cinayetine kurban gitti. Platform olarak bu davayı sonuna kadar takip edeciğiz. Sanık en ağır cezaya çarptırılmalı" dedi.

Sanığın, davayı uzatmak için mahkemeye yalancı şahit isimleri verdiğini öne süren abla Şermin Ekizler de "Kızkardeşim kasten öldürülmüştür. Sanığa haksız tahrik maddeleri uygulanmasın" diye konuştu. 

Abla Şerife Çakmak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bu davaya sahip çıkmasını istedi. Çakmak, "Kardeşim 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de 34 bıçak darsbesi ile katledildi. İki çocuğu yetim kaldı. Sayın Bakan'dan rica ediyorum davaya müdahil olsunlar. Böyle caniler en ağır cezaya çarptırılsın" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.