Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kahraman polis' Sekin'in çocuklarına onur belgesi

'Kahraman polis' Sekin'in çocuklarına onur belgesi

İzmir Adliyesindeki hain terör saldırısında kahramanca şehit düşen Fethi Sekin'in çocukları Tolunay, Dilay ve Nisa, karnelerini ve onur belgelerini, babalarının adının verildiği Şehit Fethi Sekin İlkokulunda aldı. 'Babaları Türkiye'yi, çocukları da onu onurlandırdı'

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 12:45

İzmir Adliyesi'ne yönelik düzenlenen hain terör saldırısını canı pahasına önleyip şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin'in çocukları Nisa Nur Sekin, Burak Tolunay Sekin ve Zeynep Dila Sekin'e, babalarının adını taşıyan okulda karneleri ile onur belgeleri verildi. Şehit polisin çocuklarına karneleri ile hediyelerini veren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Babaları Türkiye'yi onurlandırdı, çocukları da onu onurlandırdı" dedi.

Geçen 5 Ocak'ta İzmir Adliyesi'ne olarak bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen terör saldırısında, polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can şehit oldu. 2 terörist de öldürülüp, etkisiz hale getirildi. Fethi Sekin kahramanca davranışıyla canı pahasına, çok daha büyük bir saldırı olmasını önledi. Saldırıdan sonra şehit polis memuru Fethi Sekin'in adı Bayraklı İlçesindeki evinin yakınındaki okula verildi. 

2016 - 2017 eğitim yılında ilk dönemin sona erdiği gün, şehit polisin çocukları da unutulmadı. Şehit polis Sekin'in çocukları Mustafa Taşdemir İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Nisa Nur Sekin, Osman Çınar Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Burak Tolunay Sekin ile Gülsefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrenci Zeynep Dila Sekin için, babaları Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in adını taşıyan okulda karne töreni düzenlendi.

KARNE VE HEDİYELERİ VALİ VERDİ

Tören için okula gelen Vali Erol Ayyıldız, ilk olarak ziyaret ettiği, birinci sınıf öğrencilerine karneleri ile hediyelerini verdi. Erol Ayyıldız, zaman zaman da çocukların sıralarında yanlarına oturup, onlarla kısa süreli sohbetler etti. Erol Ayyıldız, daha sonra Fethi Sekin'in eşi Raiba Sekin'in de hazır bulunduğu törende, Nisa Nur Sekin, Burak Tolunay Sekin, Zeynep Dila Sekin'e karneleri ile başarılarından dolayı onur belgelerini verdi. 

Erol Ayyıldız ile beraberindeki yöneticiler, şehit polisin ailesiyle, öğretmenler odasında sohbet etti. Öğretmenler Odası'nda eşi için yapılmış köşeyi dikkatle inceleyen ve hüzünlendiği gözlenen Rabia Sekin, basın mensuplarının sorularını yanıtlamayıp, konuşmak istemediğini ifade etti. Aile tören sonrasında okuldan ayrıldı. 

KARNE BİLGİSİNİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VERDİ

Tören sonrasında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir genelinde 688 bin 690 öğrencinin karne aldığını, bunlardan 56 bin 506'sına ilk kez karne verildiğini ifade etti. Fethi Sekin'in çocuklarının kendilerine emanet olduğunu, eğitimleriyle yakından ilgileneceklerini söyleyen Ömer Yahşi, il genelinde karne dağıtımında bir olumsuzluk olmadığını belirtti. 

İzmir'in ilçelerinde karne sevinci

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'in Aliağa ve Bergama ilçelerinde öğrenciler yarı yılı tatiline girerken, karnelerini alanlar büyük sevinç yaşadı. 

19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı. İlk dönem için son ders zilinin çalmasıyla birlikte Aliağa'da da karne töreni düzenlendi.

Çavuş Bülent Kula İlkokulunda düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, şube Müdürleri öğretmenler ile öğrenciler ve veliler katıldı. Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşayarak evlerinin yolunu tuttu. İlçe genelinde ise 59 okulda bin 34 öğretmen ve 15 bin 348 öğrenci yarıyıl tatiline başladığı kaydedildi.

Karnelerini gösterdiler, hediyelerini kaptılar
Bergama ilçesinde de, "Karnen ile Kütüphaneye Gel Hediye Kitabını Al" başlığında bir kampanya başlatıldı. Yapılan etkinlikte Bergama Araştırmaları Kütüphanesine karnesiyle gelen 7-12 yaş arası her çocuğa kitap hediye edildi. Bergama Araştırmaları Kütüphanesi Koordinatörü Aydın İleri ise proje ile ilgili şöyle konuştu:

"Bugün çocukların karne günü. Biz de bu karne sevincine ortak olmak için onlara kitap armağan ediyoruz. Bu çalışmada amacımız çocuklara okuma kültürünü aşılamak, okuma kültürü üzerine farkındalık oluşturmak. Kütüphane-kitap ve çocukları bir araya getiriyoruz. Karnesi ile Kütüphanemize gelen her çocuğa birer kitap armağan ettik" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.