Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kavgalı eve kız vermezler'

'Kavgalı eve kız vermezler'

Egepostası ile Gündem programında İzmir siyasetini değerlendiren usta gazeteciler, delege seçimleri ve süreci hakkında konuştu. Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, delege seçimleri sonuçlarının demokrasi şölenine dönüşmediğini savundu. Güzelbahçe ve Karşıyaka başta olmak üzere delege seçimlerinin tamamlandığı noktalar tek tek masaya yatırıldı. Delege seçimlerine Umutoğulları ve Nakçı bakışı

  • Ege Postası
  • 20.09.2017 - 08:31

Egepostası ile Gündem programında konuşan Adem Nakçı, “13 yıldır İzmir’de siyaseti takip ediyorum. Yedi seçimdir buradayım. Taban tavana dürte dürte parti bilincini öğretecek. İnsanların emeğine saygı duyulmasını öğretecek” dedi. Mithat Umutoğulları da Kemalpaşa'dan Karşıyaka'ya birçok ilçede takip edilen delege seçimi süreciyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

İşte programdan satır başları:

Adem Nakçı: 13 meclis üyesi var 11’i seçilmiş. Seçilmeyenlerden bir tanesi Keramettin Yüksel. Ancak Alpaslan Kandemir yok. Hatice Karaman Yalı Mahallesi’nden Fulya Türkeli.. Çağlayan Bilgen Yalı Mahallesi’nden. Partili gazeteci olması bir yana Zikri Dursun hakkında yazdığı ağır yazılarla gündeme gelmişti. Şoförünü de ön seçim delegesi yapmış. Şantiye amiri Mahmut Akyüz, Vural Gezer’in arkadaşı. Yelki mahalleleşince.. Bu burada bir grubun temsilcisi olduğu için yazmak durumunda. Karıştırmıyorsam Murat Buldak Muşlu. Delege listesini elinde bulunduruyor. İnce’nin mecburen yazdığı iki isim. Belediye çalışanları ve aile üyeleri. Güzelbahçe seçimi kaybedeceğim korkusuyla böyle bir yapıya girdi değerlendirmesi var. Diyecek hiçbir şey yok.

Belediye başkanını yanına aldığında oluyor bak.. Mustafa İnce ince ince işini halletmiş.

Adem Nakçı: Avkıran’ın dönemindeki ilçe başkanları İhsan Seyhan listede yok. Avkıran’ın tüm yakın çevresi var. Avkıran 2014 te aday adayı olup seçilmediği için DSP’ye geçmiş bir isim.

Mithat Umutoğulları: DSP’ye aday olmuş herkesi yapmamışsın ama altındakileri yapmışsın. Sen partiyi DSP’ye dolaylı yollardan teslim etmişsin.

Adem Nakçı: Gece bayrak asanı tuvalete sürüyorsun. Parti aleyhine çalışanın yakın çevresini partiye sokuyorsun. Bayrak asıp demokratik mücadele yapan mı yoksa size karşı bayrak açan mı daha önemlidir.

Mithat Umutoğulları: Ben bir dönem başkanlık yapsam ömür boyu minnet duyarım o partiye. Senin belediye başkanın, ilçe başkanın koltuğunu korumak için orada olan parti aleyhine çalışmış yapıyı kendi yanına çağırıyor. Bu, ilkesizliktir. Bu, partiye yapılmış bir ihanettir. Güzelbahçe ince ve Kazım Çam’dan ibaret bir yapı değil ki. Sen orada partinin kurumsal kimliğini koruyacaksın önce. Ama önce kendi kurumsallığını koruyor. Örgüt sana saygı duymaz. İnce üç ayda on yılda biriktirdiği iktidarını şu an kepçe ile dağıtıyor. Örgütün ciddi tepkisi var. Sayın başkan acaba partililerle hiç konuşmuyor m? Biz bir şey yaparken konuşuyoruz. İlçe başkanı ve belediye başkanı acaba sormuyor m? Biz bu işleri yapıyoruz ama bakın bakalım bize karşı bir tepki var mı, itiraz var mı'

Adem Nakçı: Ben sordum. Birçok insana sordum. Hepsi aynı şeyi söylüyor. Mustafa İnce çok değişti. Beni halk seçti tavrına geçmiş kimse bana karışamaz diyorlar. Teyit ettirmedim ama, o ifadeyi kullanmışsa, sanki belediye hain yuvası… Kimin haini neyin haini. Senle aynı kafada düşünmediği için hainse bilemem. Etrafındaki partililer de isyanda.

Bu delege listesine bakıyorum. Bu yapıyla bir yere gideceğini sanmıyorum. Belediyenin 11 meclis üyesi, 35 belediye çalışanı, 25 de eşi akrabası.. 66.. Şu anda seçimi alıyor yani. Avkıran ile de anlaşmışlar. Merak ediyorum, Avkıran dönemdeki kadroyu da getirecek mi'

Ednan Arslan bazı konularda uyarıldı. Yelekli’nn yazılması konusunda sözleri var. Alpay Kandemir’e büyük operasyon var. Vural Gezer, sürgün edilen bayan arkadaş, bu arkadaşlar niçin sürgün edildile? DİSK’i orada örgütledikleri için. Peki DİSK nered? Sürgün ediliyorlar, mobbing var, tuvalete gönderiliyorlar. Nerede DİS? Niye müdahil olmuyor. Adamlar senin sendikanı kurdu diye bunlar başına geliyor. İlla Aziz Kocaoğlu için mi açıklama yapılaca? Türk İş’e hak İş’e yandaş sendika diyorsun… Sen niye göz yumuyorsun iktidara Güzelbahçe’de…

Mithat Umutoğulları: O zaman Cumhurbaşkanını niye eleştiriyorsun tek adam sultası diye. Belediye başkanı yapsın Çağlayan Bilgen’i o zaman. En güzeli o. Güzelbahçe halktan çıkmış, kamunun partisi olmuş. Mustafa İnce Ertan Avkıran’a kazık atmış. Bunu yapmışsa bundan sonrasını düşün. Son altı ayını düşünemiyorum. Ne Güzelbahçe kalır ne başka bir şey. Bu tedirginlikle İnce daha çok hata yapacak. Güzelbahçe’de muhalifler nered? DİSK ince için açıklama yapar ama bu sürgün edilenler için yapmaz. Sen partinin seçim kaybetmesi için bir grubun üyelerini getirip senin partin için emek verenlerin karşısına koyup liste yazarsan ben konuşurum kardeşim. Bütün bunları belediye başkanı, ilçe başkanı yapacak. Biz yazınca olmayacak öyle mi'

KARŞIYAKA…

Mithat Umutoğulları:  Sapla saman birbirine karıştı. İddia şu; daha önce beraber hareket etmesi beklenen o grupla Uğur Yıldırım’ın grubu karşı karşıya geliyor. Dilek Bilgin’in içinde bulunduğu grup biz sizinle hareket etmeyeceğiz diyor…  Cihan Türsen’in enteresan açıklamaları var. Bunlar panik. Kaybedeceklerini anladılar. Ne yapacaklarını bilmiyorlar.  Türsen’e de çok enteresan eleştiriler geliyor. Çok samimi bulmuyorlar. Hüseyin Mutlu Akpınar topa girdi mi girmedi m? Karışmıyorsa sana operasyon var abi. Ali Engin senin yanında açıklama yapıyor ama Engin’in adamları senin karşında. Şu benim yanımda diyorsun bakıyorsun adamları senin karşında. Önümüzdeki süreçte Karşıyaka’da  ciddi sıkıntı  olacağını düşünüyorum.

Partili gazeteci olmaz. Siyasete gireceksen o zaman bırakacaksın gazeteciliği. Gazeteci siyaset yapabilir diye bir şey var m? Nasıl objektif olacak'

Adem Nakçı: Ya Akpınar’a bir operasyon var. Bir çelişki var. Karşıyaka’da ilginç şeyler oluyor.

Mithat Umutoğulları:  Siyasete karışmadan durmaz benim bildiğim Akpınar. İlçe başkanı öyle karışmıyor diyor ama değil. Benim eşim Dilek hanım. Belediye başkan yardımcısı. Karşısına aday çıkarıyorum. Sence teamüllere uygun m? Kimse bana salak muamelesi yapmasın. Akpınar karışmayacak meydanı bırakacak. Alın demokrasi size diyecek. Benim adımın Mithat olmadığına inandırırlar buna inandıramazlar. Hiç kimse bana anlatmasın yani.

Adem Nakçı: Kemalpaşa’da iki CHP’nin ikram aracı meydandan atılıyor. Destursuz girilmez diye.

Mithat Umutoğulları: İş öyle değil. elini vicdanına koyacaksın. Yörük şenliğine başkan sponsor oluyor tamamına. 600 kişilik yemek veriliyor, çayı suyu başka belediyeden isteyelim diyor. Hayır onu da biz vereceğiz diyor. Bu işin altından bir chp’li yönetici var. O da gidiyor Karşıyaka ve Konak’tan araç istiyor. Arif başkan da gelip onu da orada görünce, bu nedir diyor. Yörükler biz talepte bulunmadık deyip ilçe başkanı gelip fotoğraf çektirince Arif Uğurlu kızıyor. Başkan orada raydan çıkıyor. Ben bunun siyasi şova dönüşmemesine dikkat ettim diyor. Ama oraya sanki Kemalpaşa Belediyesi acizmiş gibi yapmaları doğru değil diyor. Sonra iş düzelmiş falan ama.. Ne Konak ne Karşıyaka belediye başkanlarının suçu yok. İl başkanı nered? Yücel Özen varken başkana gerek yok bence.

Adem Nakçı: İl başkanı burada da sessiz Karabağlar’daki sandık hilesinde de sessiz. İki belediyen Kemalpaşa’dan kovulmuş. İl başkanı sessiz. Kavgalı eve kız vermezler diye bir söz yok m? Göz göre göre bu kadar kavgaya neden sessiz kalacaksı? Genel sekreter bile seçime müdahil olmaya çalışıyorsa imam bunu yaparsa cemaat ne yapsın olur… Bu partinin tabanı yüzde 50’ye talip. İlçe başkanlık koltuklarında ne va? Gökten para mı yağıyor, cennetten tapu mu veriliyor, adam yerine mi koyuyorla? İlçe başkanlığı kimseye paye vermiyor.

Al işte Buca. Ne old? Mahallelerinde kaybettiler. Mehmet Süne. Dün ektiklerini bugün biçtiler.

Mithat Umutoğulları:  N’apacak il başkan? Kendi örgütünü mü şikayet edecek.

Karabağlar’ı kurucusu. İlçeyi kurmuş birçok hizmeti olmuş isim. Tek kişilik bir listeye koskoca belediye başkanlığı yapmış bir adamı niye yazmazsın ab? Seni yazacağım diyorsun diyorlar adama. Gittik yok. Başkanım gençleri, partiye emeği olanları koyduk diyorsun. Sıtkı Kürüm siyaseten bunların bildiğini unutmuş bir isim. Başladığı yere geri mi dönece? Sıtkı Kürüm’ün bir şey yapmasına gerek yok. Mevcut başkan yapıyor.

Adem Nakçı: Sıtkı Kürüm’ü yazdırmayan ekip.. Ayla Karadeniz. En fazla feryat figan eden kendisi. Karabağları AK Parti eze eze alacak diyen adam, 25 bin oy fark attı bu adam. Atila kayalar ilçe başkanları bugün ilçede dolaşıyor, sizin hiçbir şeyinize karışmayacağız diyorlar.

Karabağlar’da Ali İhsan yok. Piyon olarak öne sürüldü. Ve darbeler buna geliyor. 13 yıldır İzmir’de siyaseti takip ediyorum. Yedi seçimdir buradayım. Taban tavana dürte dürte parti bilincini öğretecek. İnsanların emeğine saygı duyulmasını öğretecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.