Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kentimizin geleceğine sahip çıkmalıyız'

'Kentimizin geleceğine sahip çıkmalıyız'

Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başkan Selvitopu, ilçede yaşanan sorunları bildiklerini ifade ederek “Bu sorunları çözmek için Kent Konseyleri ve sivil toplum kuruluşlarının çok önemli katkısının olacağı görüşündeyiz.Kentimizin geleceğine sahip çıkmalıyız.” Dedi.

  • Ege Postası
  • 23.05.2017 - 11:06

Toplantıda Başkan Selvitopu, kamu arazilerinin durumuna da dikkat çekti ve Karabağlar’da bulunan kamuya ait arazilerin TOKİ’ye devrinin yanlış olduğunu, bu arazilerin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini belirterek bunun için mücadele edeceklerini vurguladı.

Bozyaka Kültür Merkezi nikah salonunda düzenlenen Karabağlar Kent Konseyi’nin seçimsiz genel kuruluna  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, kent konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’ın konuklara“Hoş geldiniz” mesajının ardından kent konseyi meclislerinin yaptığı 6 aylık çalışmalar aktarıldı.

Sorunlarımızı biliyoruz

Karabağlar’ı açık, şeffaf ve katılımcı anlayışla yöneten Başkan Selvitopu, ilçenin sorunlarını bildiklerini ve sorunların çözümü için çalıştıklarını dile getirdi ve özellikle son dönemde yaşanan iki konuya dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını vurguluyan Selvitopu,  “Bizler kesinlikle bu anlayışlara karşı var gücümüzle mücadele edeceğimizi bir kez daha söylemek istiyorum. Çünkü 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık yürüyüşünün başlangıcıdır. Ve o bayram bizler için çok çok önemlidir. Asla unutulmasına ve küçümsenmesine yol açacak davranışların yanında olmayacağız. Karşı duracağız. 19 Mayıs’ın önemini vurgulayarak tüm topluma anlatmaya çalışacağız. Bu tüm kent konseylerinin ve Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının da görevidir.” diye konuştu.

Kamu arazileri halkındır

Toplantıda Başkan Selvitopu’nun üzerinde hassasiyetle durduğu ikinci bir konu ise kamuya ait arazilerin durumuna ilişkin yaptığı değerlendirme oldu. Selvitopu bu konuda da net bir açıklamada bulunarak, Karabağlar’da bulunan kamuya ait arazilerin TOKİ’ye devrinin yanlış olduğunu, bu arazilerin yerel yönetimlere verilmesi gerektiğini ifade etti ve bunun için mücadele edeceklerini vurguladı.

Doğru olan her projenin yanındayız

Bu arazilerin halkın olduğunu ifade eden Selvitopu, “Bu anlayışla bazı hazine arazileri TOKİ’ye devredildi. İzmir’de Büyükşehir ve Karabağlar belediyeleri var. Bu araziler kimi? Bunlar halkın. Yerel yönetimlerin ihtiyacı var mı, yok mu diye sormadan bunları neden yapıyorsunu? Bizler ve sivil toplum kuruluşları hepimiz bunları dillendirmek zorundayız. Yoksa bu arazilerde yavaş yavaş yok olup gidecek. Bizler yerel yönetim ve kent konseyleri olarak kentimizin geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Bu konular kent konseylerinin gündemine oturmalıdır. Bas bas bağırmalıyız,  yoksa bunların hepsi elimizden gidecek. Bunları gündeme getirmek zorundayız. Doğru olan her projenin yanında duracağız,  yanlış varsa da karşı duracağız. Mücadele edeceğiz” dedi. Selvitopu ayrıca,  TOKİ’ye verilen 37 adet hazine arazisinin İzmir Demokrasi Üniversitesi ile Karabağlar ve Büyükşehir belediyelerine tahsisinden yana olduklarını dile getirdi.  

Başkan Selvitropu son olarak da İzmir’de yaşanan su sıkıntısını suistimal edenleri de kınadı. Selvitopu, Tahtalı ana izale hattındaki arıza nedeniyle yaşanan sıkıntıyı şov amaçlı suistimal edenlere de sert tepki gösterdi.

Temel ilkemiz çalışmak, çalışmak, çalışmak  

Bundan sonraki süreçte de açık, şeffaf anlayışla Karabağlar’da hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Selvitopu,  bu süreçte arzumuz kent konseyini de aktif olarak yanımızda görmek istiyoruz ve katkı koymasını arzu ediyoruz . Kent konseyinin destek olmasını istiyoruz. Doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz, çalışacağız. Temel ilkemiz çalışmak, çalışmak ve çalışmak. Karabağlar halkına yararlı olmaya gayret edeceğiz.” Dedi.  

Kadınların gurur günü

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, KİHEP, KADER ile ortak düzenlenen “Yurttaşlık Eğitimi” ile “Etkin ve Etkili İletişim Eğitimi”ne katılan kadınlara teşekkür belgelerini verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.