Dolar 32,4967
%0.26
Euro 34,5773
%0.24
Altın 2.493,140
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Konak'ta Bi Dünya Ses' konserine yoğun ilgi

'Konak'ta Bi Dünya Ses' konserine yoğun ilgi

Konak Belediyesi tarafından 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesi kapsamında düzenlenen konsere 15 ülkeden 20 sanatçı katıldı. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun da destek verdiği konserde, farklı dillerde söylenen eserlerin yanı sıra Lazca ve Çerkezce eserler de seslendirildi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2017 - 09:13

Konak Belediyesi Kadın Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü tarafından; kardeşlik, barış, ve sevgi teması üzerine müziğin evrensel dili kullanılarak düzenlenen 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesine Türkiye başta olmak üzere; Yunanistan, Sudan, İran, Meksika, Suriye, Malavi, Hindistan, Küba, Japonya, Hollanda, Güney Kore, İskoçya, Ekvator ve Ürdün'den toplam 20 gönüllü sanatçı katıldı.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun da destek verdiği konserin sanat yönetmenliğini Kamil Kaya yaptı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'ndaki gecede, sunucuların konuşmaları işitme engelli vatandaşlar için işaret diline de çevrilirken, farklı dillerde seslendirilen eserler davetliler tarafından beğeniyle dinlendi. Lazca ve Çerkezce eserlerin de söylendiği geceye ilginin yoğun olması nedeniyle davetlilerin bir kısmı konseri ayakta dinledi. Konser sonunda sanatçılar sahneye çıkarak seyircileri selamladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.