Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Müzik ruhu terbiye eder'

'Müzik ruhu terbiye eder'

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Kent Belleği'nde düzenlenen 'Müzik ve İnsan' adlı söyleşide müziğin, insan ve toplum üzerine etkisiyle ilgili örnekler verildi. 

  • Ege Postası
  • 14.03.2017 - 15:27

Selçuk Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi'nin etkinlikleri kapsamında gerçekleşen 'Müzik ve İnsan' adlı söyleşiye neyzen Murat Gezer ve Gökhan Çetinçelik katıldı. Tarih boyunca dünya üzerinde birbirinden önemli bilim insanı ve filozofların her zaman müzikle ilgilenen insanlar olduğunu belirten Gökhan Çetinçelik, "Bilimle, felsefeyle uğraşan pek çok ismin aynı zamanda iyi birer müzisyen olduğunu tarihe baktığımızda görüyoruz. Farabi, Einstein, Nietzsche bunlardan sadece birkaçıdır. Müzik zekayı geliştirir, hayal gücünü arttırır, ruhu terbiye eder. Ayrıca müzik kadar insanları, toplumları birleştiren başka bir unsur yoktur" dedi. 

Doğru nefes almanın önemini anlatıp katılımcılara nefes egzersizleri yaptıran neyzen Murat Gezer ise "Doğru nefes almak sadece müzisyenler için değil; tüm insanlar için hayat kalitesini büyük ölçüde arttıracak bir etmendir. Müzik gerçekten çok güçlüdür. Müziği, müziğin şifasını hayatımıza katarsak çok daha sağlıklı toplumlar meydana gelir" dedi. Konuşmasının aralarında katılımcılara kuş ve dalga sesleri gibi ruhu ve bedeni dinlendiren müziklerden örnekler sunan Gezer, ney üflemenin insanın iç dünyasını adeta yoğurarak, kişiye sabrı öğrettiğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.