Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Neden evet' paneli düzenlendi

'Neden evet' paneli düzenlendi

AK Parti Karabağlar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, vatandaşlar için panel düzenledi. ‘Halkoylamasında neden evet'’ başlığıyla, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen panele, çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2017 - 11:48

Panelin moderatörlüğünü AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten yaptı. Panele, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuz Çağlar Aslan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcıları Serap Eyce ve Şehmus Bedir konuşmacı olarak katıldı. Erten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hiçbir yerden alıntı yapılmamış ve tamamen Türk tipi bir sistem olduğunu ve rejim değişikliğiyle de hiç ilgisi olmadığının altını çizerek panelin açılış konuşmasını yaptı.

Panelistler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği ve vatandaşın onayına sunulan Anayasa’nın 18 maddesiyle ilgili ön bilgi verdi. Panelistlerden AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Avukat Oğuz Çağlar Aslan, dışardan bakan atamasını, ‘yurtdışından bakan mı gelecek'’ diye soranların olduğunu hatırlarak,  anayasa değişikliği maddelerinin her birisinin çok iyi anlatılmasını gerektiğini belirtti.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı İletişim Uzmanı Serap Eyce, milletvekilliği yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili kamuoyundaki olumsuz görüşlere sert şekilde değinerek, “20 yaşında bir genci reşit sayıyorsak, şirket kurdurabiliyorsak, 20 yaşında ‘Adam oldun’ diyerek askere gönderip, vatanı korumasını istiyorsak, o meclisin kapısını tankların önüne yatan, uçaklara kafa atan bu gençlere açacağız" dedi. AK Parti Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Şehmus Bedir ise Türkiye’nin geçmişte yaşadığı siyasi çatışmaları ve kaosları anlatarak, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Sistemi’nin ülkenin bir daha siyasi çatışma ve boşluk yaratmayacak bir düzenlemeyi getirdiğini anlattı. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.