Dolar 32,4988
%0.27
Euro 34,5975
%0.3
Altın 2.472,920
%-0.41
Bist-100 9.571,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'O görüntü gerçek mi bilmiyoruz'

'O görüntü gerçek mi bilmiyoruz'

'İnternetteki görüntüler yüreğimizi yakıyor cevap bekliyorum'

  • Ege Postası
  • 24.12.2016 - 08:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü DEAŞ’ın Türk olduklarını öne sürdüğü iki askeri infaz ettiğine ilişkin görüntülerin yer aldığı videoyla ilgili “El Bab’dan gelen şehit haberleri var. İnternette yayınlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Hükümetten cevap bekliyoruz. ‘Olayı inceliyoruz’ diyorlar, inceleyin ama ben cevap bekliyorum. Eskiden bir PKK belası vardı, şimdi bir de IŞİD belası çıktı” dedi. Hükümet kanadından konu hakkında açıklama yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 'Gerçek mi bilmiyoruz' derken geç saatlerde bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, '3 askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğunu değerlendiriyoruz ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir' dedi.

TERÖR örgütü DEAŞ’ın önceki akşam Türk olduklarını öne sürdüğü iki askeri infaz ettiğine ilişkin görüntülerin yer aldığı video, büyük bir infiale yol açtı. Sosyal medyada hızla yayılan videodaki görüntülerin gerçek olup olmadığı, montaj yapılıp yapılmadığı Jandarma Kriminal Dairesi tarafından en ince ayrıntısına kadar incelenmeye başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüntü iddiaları ile ilgili olarak, “Yüreğimiz yanıyor, hükümetten cevap bekliyoruz” dedi. 

2015'TE KAÇIRILMIŞTI

Videonun yayınlanmasından sonra Genelkurmay Başkanlığı’nda bir dizi toplantı yapıldı. Görüntülerdeki askerlerden birinin geçen yıl DEAŞ tarafından sınır hattında kaçırılan Sefter Taş isimli asker olduğu değerlendiriliyor. DEAŞ bağlantılı kaçakçılar ile Kilis’in Merkez Yavuzlu köyü sınırındaki Şehit Mehmet Piyade Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı devriye görevi yapan askerler arasında 1 Eylül 2015’te çıkan çatışmada er Yusuf Beylam şehit olurken, Sefter Taş DEAŞ tarafından kaçırılmıştı. Ayağından yaralanan Taş’ın Rakka’da bir cezaevine konulduğu tespit edilmişti. Videodaki diğer askeri kıyafetli kişinin ise 3 yıl önce askerliğini tamamladığı öne sürülen Fethi Şahin olduğu iddia ediliyor.

‘BİR DE IŞİD BELASI ÇIKTI’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Uşak’ta Atatürk Spor Salonu’nda ‘Halkla Buluşma’ etkinliğinde söz konusu görüntüleri hatırlatarak, hükümetten cevap beklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “İnternette yayınlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntüler var. Başlarına kurşun sıkıldığı görüntüleri var. Hükümetten cevap bekliyoruz. ‘Olayı inceliyoruz’ diyorlar, inceleyin ama ben cevap bekliyorum. Suriye’yi başımıza bela ettin, hesabını da vereceksin. Şimdi interneti yasaklamışlar, kimse görmesin o görüntüleri; kendi günahlarını, kendi ayıplarını kimse görmesin diye. Göndereceğin her silah, gelir bir gün seni vurur dedik. Eskiden bir PKK belası vardı. Şimdi bir de IŞİD belası çıktı, El Nusra belası çıktı. Bu IŞİD belası Musul Konsolosluğumuzu bastı. 49 vatandaşımızı rehin aldı. Ağızlarını açıp, ‘Bunlar terör örgütüdür’ bile diyemediler. İdeolojik akrabalıkları var onların, ben gayet iyi biliyorum. Terör, ister PKK ister FETÖ ister DHKP - C, ister IŞİD, ister El Nusra. Nereden gelirse gelsin hep birlikte karşı çıkacağız. Karşı çıkmayıp, bu ülkenin başına bela edenlerden de hesabını soracağız. 

‘DEVLETİ YÖNETEMİYORLAR’

Ne old? Emevi Camii’ne gidip, namaz kılacaklardı. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak zorunda kaldılar. Diyorlardı ki ‘Biz Ortadoğu’da oyun kurucuyuz. Dünyaya nizam veriyoruz biz.’ Büyük lokma yutabilirsin, ama büyük laf etmeyeceksin. Şimdi Ortadoğu’nun oyuncağı oldular. Her gelenin şamar vurduğu bir iktidar oldular. 3 milyon Suriyeli Türkiye’de. Sorumlusu ki? 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyo? Terörün sorumlusu sen değil misi? Bütün dünyayı bize düşman ettin, sorumlusu sen değil misi? Söylüyorum, şimdi Ortadoğu bataklığında çıkamayacaklar. Çıkamazlar da zaten. Çünkü devleti yönetemiyorlar. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor. Kim yönetiyor Türkiye’y? Hükümet var mı bu ülkede, bakanlar var mı bu ülked? Her şeyi allak bullak ettiler. 

‘KİMLER GÖZ YUMDU’

Terörle elbette mücadele yapacağız. Bu konuda ortak payda oluşturmak zorundayız. Terör, kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Soru şu: 2002’de Türkiye’de terör belası yokken, PKK terörü yokken, 14 yılda nasıl azd? Şehirler silah deposuna döndürülürken, kim talimat veriyordu valilere, ‘Bunlara dokunmayın’ diy? Bombalar yerleştirilirken, kimler göz yumuyord? Bütün bu şehitlerin sorumluları, bugün iktidar sahipleridir.” 

'GÖRÜNTÜLER GERÇEK Mİ'

CHP, DEAŞ’ın Türk askerlerini infaz ettiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir ilke de imza attı ve  olayın toplumda yarattığı infiali de dikkate alarak soru önergesini acilen yanıtlanması istemiyle Başbakanlık’la birlikte Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem müdürlüklerine faksladı. Özel, önergesinde özetle şöyle dedi: “22 Aralık Perşembe gecesi ‘IŞİD, Türk askerlerini yaktı’ iddiası ile yayılan 19 dakikalık video sosyal medyada ve kamuoyunda infial yaratmıştır. IŞİD’in Türk askerlerini yaktığı iddiasıyla yayılan video ile ilgili inceleme başlatılmış mıdı? Söz konusu videodaki görüntüler doğru mudu? Doğru ise öldürülen askerlerimizin ailelerine bilgi verilmiş midi? Bu görüntüler doğru ise söz konusu askerler hangi tarihte kim/kimler tarafından kaçırılmıştı? Kaçırılan askerlerin kurtarılması için hükümetiniz tarafından ne gibi çalışmalar yapılmış, hangi girişimlerde bulunulmuştu? Askerlerimizin serbest bırakılması için kaçıranlarla görüşme yapılmış mıdı? Yapılmış ise ne zaman görüşmeler yapılmıştı? Görüşmeler sırasında askerlerin serbest bırakılmasına karşılık herhangi bir talep iletişmiş midi? İletilmiş ise bu talep nedir'” 



'GERÇEK Mİ BİLMİYORUZ'

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, internette sosyal medyada yayılan DEAŞ’ın iki Türk askerini infaz ettiği iddialarıyla ilgili, “Benim detaylı bir bilgim yok. Gerçek olup olmadığını da bilmiyoruz. Biliyorsunuz özellikle sanal dünyada çok değişik manipülasyonlar yapılabiliyor. Bunu görmeden hem Silahlı Kuvvetlerimiz, hem Savunma Bakanımız, konuşmadan bu konuya bir beyanat vermek doğru olmaz” dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda El Bab'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Burak Boz'un cenaze törenine katılan Bakan Elvan şunları söyledi: “Teröre destek vererek, terörle mücadele edilmez. Terörle mücadele topyekün bir mücadeledir. Terör örgütü ne olursa olsun. İster PKK olsun, ister DEAŞ olsun, isterse DHKP-C olsun, bu terör örgütlerine karşı topyekun mücadele edilir. Ama bakıyorsunuz bazı uluslararası güçler, bazı ülkeler, 2 terör örgütü varsa, gidiyor o terör örgütüyle işbirliği yapıyor. Bir ülke gidip, o terör örgütüyle işbirliği yapmaz. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Hata yaptıklarını bu ülkeler mutlaka anlayacaklardır. Bundan zarar da göreceklerdir. Onun için terörle mücadele konusunda topyekun bir mücadele şart.” 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK: 3 ASKERİMİZ DEAŞ'IN ELİNDE

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığınca İzmit’te bir restoranda düzenlenen 95. Daraltılmış İl Danışma Meclisi ve Mahalle Başkanları Toplantısı’nda konuştu: "Şu ana kadar 3 askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğuna yönelik bilgimiz var. Evet, 3 askerimizin DEAŞ'ın elinde olduğunu değerlendiriyoruz ancak bundan öteki tüm yorumlar teyit edilmiş bilgi değildir. Şu anda Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Allah'a hamdolsun El Bab'ın en kritik yeri olan Hastane Tepesi'ni DEAŞ'tan temizledik. En kritik nokta ele geçirildi ama önümüzde daha yapacak işlerimiz var." Hürriyet

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.