Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Referandum başarısı kadının zaferidir'

'Referandum başarısı kadının zaferidir'

Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, baskı ve zorlukların kadınları hiçbir şekilde yıldırmadığını belirterek, "Referandumda kadınların gayretli çalışmaları sonucu başarılı sonuç alınmıştır. Bu bir kadın zaferidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 12:32

İzmir'de Parti Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen referandum değerlendirme toplantısında konuşan Kadın Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, referandumda ciddi bir dayanışmanın sonucunun görüldüğünü belirterek, "Bu ülkeyi kadınlar kurtaracak. Kimse kuşku duymasın hepimiz biliyoruz. Yüzde 50 üzeri bir 'hayır' çıktı. Bu bir kadın zaferidir. Sokakta, meydanda, apartmanda derneğe üye kadınlar, günde 8 saat broşür dağıttı. Her bir insana dokundu. Ciddi bir dayanışmanın sonucunu gördük. Herkes 'vatan için buradayız' dedi. Yüzde 49.5 diye açıklansa da, 'Hayır' zaferle sonuçlanmıştır. Çıkan ve açıklanan sonucu kabul etmiyoruz. Bunu kabullenerek bir başkan arayışına girmeyeceğiz. Hiçbir şey bitmedi. Mücadele yeni başlıyor. Önümüzde zorlu günler bizi bekliyor. 16 Nisan'daki başarımızın önümüzdeki seçimlerde de göstermeliyiz. Hayır bloğunu dağıtmamalıyız. Yan yana kol kola vatanımız için daha da kenetlenmeliyiz" dedi.

"KADINLAR SİYASETE GİRMELİ"

Kadınlara siyasete girmeleri konusunda çağrı da yapan Yazgan, "Eğer bir şeyi değiştirmek istiyorsak, siyasete girmeliyiz. Yüzde 50' yi görmezden gelerek siyaset yapılamaz. Sadece erkek siyaseti ile başarılı olunmaz. Kadın sorunu, bu ülkenin en büyük problemdir.  Kadınların mutlaka siyasete girmesi gerekir. STK'larla ilerlemek mümkün değil. Artık siyasete girip kadın haklarını anlatmamız gerekir. Biz kadınların da bu ülkenin problemleriyle ilgili fikri ve misyonu var. Çocuğun eğitimi, ailenin bütçe ve her türlü sorununu biz kadınlar biliyoruz. Bu kadar becerisi olan kadına siyasete girme diyorlar. Çünkü rant var. Bu ranttan pay almamızı istemiyorlar" diye konuştu.

KONTROLLÜ PARLAMENTER SİSTEM

Temsili sistemin zararlarının ortaya çıktığını da kaydeden Yazgan, 'Kontrollü Parlamenter Sistem'e dönüş istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Milletvekillerini kontrol edeceğiz. Beğenmediğimizi değiştirebileceğimiz, yasa metni verebileceğimiz aktif yurttaşlık istiyoruz. Artık bu rant sistemi değişmelidir. Kadınlar olarak ülkemize sahip çıkmalıyız. Ben sizi milletvekili yaptım karşılığını görmek istiyoruz demeliyiz. Biz kadınlar, Demokrasi ve laiklik mücadelesini çok ciddi vermeliyiz. El ele, kol kola vererek mevcut partilerin dışında alternatif sistem üretmeliyiz. Bu sistemi değiştirmeliyiz. Anayasa'yı uygulatmamak için 16 Nisan'daki başarı duygusunu seçimlere taşımalıyız. Çoğalmamız lazım. Bir müddet işleri bırakalım, fedakarlık yapalım. Son dönemece geldik. Biz bu buluşmayı referandumda gösterdik, moral oldu. Daha çok kuvvetlenelim."

Gençleri siyasete yönelten, kültürleri yaşatan, erkeğe şekil verenin kadın olduğunu dile getiren Yazgan, "Bu gücümüzü kullanalım. Çocuklarımızı siyasete hazırlayalım. Dayanma gücümüzü aktif hale getirelim. Problem bizi başarıya götürecektir. Biz kendimize güvenelim. O güven liderimizi de çıkaracaktır" dedi. Diğer partilerden farklı olduklarını da kaydeden Yazgan,  kişilerin silah taşımasına karşı olduklarını belirterek "Kadın cinayetlerinin sona ermesi için silahsızlandırma istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Parlamenterler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Av. Metin Öney de yaptığı konuşmada,  'hayır bloğu'nun canlı ve dinamik tutulması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Hayır bloğunun dağılmaması için tedbir almak gerekir. CHP'nin yüzde 25 oyu dışında, yüzde 25-30 arasındaki hayır oyu, benim, senin, onun parti tabanı tarafından kullanıldı. Öncelikle bu yüzde 30 hayır bloğunu örgütlemek, disipline ve organize etmek, canlı ve dinamik tutmak gerekiyor. Yoksa bu bütünlük devam etmez. CHP'nin yüzde 25'i ile Cumhurbaşkanı seçilemez. Demokratik bir platform oluşturulmalıdır. Aday belirlemede yüzlerce öğrenme tekniği var. Nabız yoklamaya yönelik anketler yapılarak donanımlı, cesur, yürekli ve toplu iğnenin ucu kadar defosu bulunmayan korkusuz adaylar belirlenebilir."

"MECLİS ÖLDÜ, ALLAH RAHMET EYLESİN"

Öney, 21 Mayıs'tan itibaren rejim değişikliği olduğunu öne sürerek, "Artık partiler için seçim yarış olmaktan çıktı. Meclisin hiçbir işlevi kalmadı. Sizlere ömür… Allah rahmet eylesin. Seçim işi bitti. Seçim bir tek Cumhurbaşkanlığı için yapılıyor. 2019'da seçilecek Cumhurbaşkanı diğer yetkilerle genel siyaseti de tayin edecek. Bu yetkilerle donatılmış biri hayır bloğunun lideri olarak Cumhurbaşkanı seçilirse, bir yıl içinde yetkilerini kullanarak parlamenter sisteme dönüşü gerçekleştirebilir. Meclise itibarını iade edebilir. Her şer'den bir 'hayır' doğabilir" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.