Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Savaş baba' tiyatroda büyüledi

'Savaş baba' tiyatroda büyüledi

İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki 80'inci Uluslararası Bergama Kermesi'nin üçüncü gününde çağdaş Yunan tiyatrosunun önde gelen eserlerinden 'Savaş Baba' isimli oyun sahnelendi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2016 - 14:24

80'inci Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında Tarihi Asklepion'da İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu'nun sergilediği çağdaş Yunan tiyatrosunun önde gelen eserlerinden 'Savaş Baba' isimli oyun tiyatro severleri büyüledi. Tarafsız Rodos halkı ile 'haklı olmak için güçlü olmak gerekir' tezini savunan, savaşçı Dimitros'un mücadelesinin, güldürü ve ironi ile anlatıldığı oyunun sonunda CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yönetmen Nazlı Kayı'ya teşekkür plaketi takdim etti. Tarihi Asklepion Antik Tiyatro'nun tiyatrocular için çok anlamlı ve özel bir yer olduğunu belirten Başkan Gönenç, "Bizler burada tiyatro izlerken büyük keyif alıyoruz. Eminim ki tiyatrocu arkadaşlarımız da bu keyfi bizlerle birlikte yaşadı. Oyunun sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda Türkiye'nin farklı illerinden gelen yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyici ile buluşurken, Bergama Belediyesi Konservatuarı Şef Derya Çakı yönetimindeki Türk Halk Müziği konseri de dinleyenlere eşsiz bir gece yaşattı. Konserin ardından Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün tamamı el emeği olan kıyafet defilesi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.