Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Tuvalete sürgün'e Tülay Bayır isyanı

'Tuvalete sürgün'e Tülay Bayır isyanı

Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi Tülay Bayır Güzelbahçe Belediyesinde başkanı desteklemediği gerekçesiyle tuvalet temizliğine sürgün edilen çalışan ile ilgili sessiz kalınması halinde susanların başına da benzer şeylerin gelebileceği uyarısında bulunarak "Ne hak, ne hukuk ne de adalet vardır bu görevlendirmede. Eğer sahip olduğunuz makam gücünü korkutarak, sindirerek lehinize kullanırsanız gün gelir o gücü kaybettiğinizde, yanınızda kimseyi bulamazsınız. Eğer sessiz kalırsanız bu haksızlıklara, gün gelir daha fazlasını siz yaşarsınız" dedi Bayır'dan 'Tuvalete sürgün' isyanı

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 11:28

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Parti Eğitmeni Tülay Bayır Güzelbahçe Belediyesi'nde Kültür İşleri Müdürlüğü'nde çalışırken ani bir görevlendirme ile tuvalet temizleme işi verilen Belediye çalışanı Mine Bilir Şahin ile ilgili görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaştı. 

Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi Tülay Bayır "Susamazdım" sözleriyle başladığı yazısında demokrasi vurgusu yaparak üyenin özgür iradesini ortaya koyması gerekirken, gücün yanında yer almayanların cezalandırıldığını ifade etti.  Bayır, "Parti içinde demokrasi gerekliliği hep savunduğumuz şey. Sol değerler ise insana saygı ile başlıyor, kadına değerle güç kazanıyor...Çoğumuzun buna inandığından hiç şüphem yok. Ancak, parti içinde yapılan seçimlerin üyelerin özgür iradesini ortaya koyması bakımından önemi ve seçim sonrası hele de ülkenin bugün içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında birlik ve beraberliği pekiştirmesi gerekirken gücün yanında yer almayanların ya da güce karşı aday olup da kazanamayanların bir nevi cezalandırılmaları bende ciddi bir hayal kırıklığı yarattı" dedi.

Mine Bilir

"BİR ANNE, BABAANNE OLARAK SEYİRCİ KALAMAZDIM"

Masa başı işe alıp ardından belediye başkanınca kendisini desteklemediği için tuvalet temizliği ile görevlendirildiği öğrenilen Bilir'i destekleyen Bayır, "Düşünün ki, bakmakla yükümlü olduğu küçük bir çocuğu bulunan genç bir kadını, sadece makam gücüne sahip bir grubun karşısındaki adayı destekledi diye masa başındaki görevinden alıp, içkili mekanların bulunduğu yerin tuvalet temizliğine verirseniz bunu anlayış, hoşgörü veya iyiniyetle değerlendirmek vicdanen olasi değil. Bir anne, torun sahibi bir babaanne olarak bu duruma seyirci kalamazdım. O nedenle sizlerle hissiyatımı paylaşmak istedim" diye konuştu. 

Tuvalet temizlemenin saygıdeğer bir iş olduğunu vurgulayan Bayır "Kuşkusuz alınteri dökülerek onurla yapılan her iş saygıya değerdir. Bugün tuvalet temizliği, tuvalet bekçiliği yaparak evine, çocuklarına bakan binlerce kadın var. Hepsi saygıdeğer. Ancak masa başı görevi ile işe aldığınız  bir kadını onaylamadığınız adayı destekledi diyerek,tuvalet temizliğine üstelik saat 24.00'e kadar gorevlendirmek, cezalandırmanın açık bir örneğidir" diyerek şöyle devam etti:

"Ne hak, ne hukuk ne de adalet vardır bu görevlendirmede. Eğer sahip olduğunuz makam gücünü korkutarak, sindirerek lehinize kullanırsanız gün gelir o gücü kaybettiğinizde, yanınızda kimseyi bulamazsınız. Eğer sessiz kalırsanız bu haksızlıklara, gün gelir daha fazlasını siz yaşarsınız. Eğer bu durumu geçiştirirseniz, vicdanınızın sesini nasil susturursunuz' sevgilerimle.Tülay Bayır"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.