Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Umut' sürüsü büyüyor

'Umut' sürüsü büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ödemiş'te üreticileri sevindirdi. Başkan Kocaoğlu, 125 üreticiye 487 koyun ve koç dağıttı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’de ilk kez uyguladığı destek projesiyle üreticiye dağıttığı koyun-keçi sayısı 9 bin 203’e ulaştı. 10 bine yaklaştı

  • Ege Postası
  • 08.10.2017 - 09:47

Kırsal kalkınmayı sağlamak için üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ikinci kez Ödemiş’te küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirdi. Üreticilere dağıtılacak koyun ve keçilerin kurasını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyal Sındır,  Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP İl Başkanı Ali Asuman Güven, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte çekti. Törende  eğitimlerini tamamlayan  125 üreticiye toplam 487 adet koyun ve koç dağıtıldı.

Kırsalı kalkındırmak amacıyla arazisi sınırlı olan köylerde küçükbaş hayvan dağıtımı yaptıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Koyun -Keçi Birliği'nde kayyum atanması nedeniyle bir müddet dağıtım yapamadık. Birçok ilçemizde eğitimlerini tamamlayan ancak hayvan teslim edemediğimiz üreticiler var.  Onları kısa zamanda telafi edeceğiz.  Biz bu dağıtımı devam ettirdiğimizi müddetçe koyun,  keçi ürünleri mandıralarda değerlendiriliyor,   tüketiciye ulaşıyor ve kırsalın kalkınmasına katkı sağlıyor. Gediz-Bakırçay, Yarımada ve Küçük Menderes'in kalkınması için stratejik plan hazırladık.  Her köye gidip ihtiyaçları tespit ettik. Aklın ve bilimin rehberliğinde hazırladığımız yol haritamızı uygulamaya çalışıyoruz" diye konuştu. Kentin her sektörde kalkınması için 2004 yılından bu yana farklı bir belediyecilik anlayışı içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, şunları aktardı:

"2004'den beri kentin tarımdan  sanayiye,  turizmden  hizmet sektörüne,  limanından çevresine varıncaya kadar kalkınmasını hedef seçen, yerel yönetim çıtasını büyütmüş, katılımcı yönetim anlayışıyla,  aklı ve bilimi rehber alarak çalışmalarımızı sürdürdük. 'Ben biliyorum' diyerek değil karşılıklı tartışarak, hatalardan birlikte arınarak bugünlere geldik.  1.5 yıl daha sağlımız el verirse bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz".

SÜRÜ BÜYÜYOR 

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk, Menderes ve Ödemiş ilçeleri ile birlikte bugüne kadar toplam 1772 üreticiye 6 bin 895 adet hayvan dağıtmış oldu. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı 9 bin 203'e ulaştı. 2017 yılı Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş’te eğitim alan 170 üreticiye toplam 688 adet küçükbaş hayvan dağıtmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.