Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yeni parti' toplantısında yüksek tansiyon; O isme tepki

'Yeni parti' toplantısında yüksek tansiyon; O isme tepki

Meral Akşener’in başını çektiği yeni parti oluşumuyla ilgili İzmir’de düzenlenen toplantıda, Yıldırım Ulupınar ismine duyulan tepki damgasını vurdu. Toplantıya katılanlar, il başkanının ‘tepeden inme ve dayatmayla’ atanmasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti. 'Yeni parti' toplantısında yüksek tansiyon

  • Ege Postası
  • 21.09.2017 - 13:25

EGEPOSTASI – MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ve ekibinin kuruluş çalışmalarını sürdürdüğü yeni parti oluşumuyla ilgili, İzmir’de dün düzenlenen toplantıda, il ve ilçe başkanlarının nasıl belirleneceği masaya yatırılırken, il başkanlığı için adı dillendirilen Yıldırım Ulupınar’a yönelik tepkiler dikkat çekti.  

Bornova’da düzenlenen geniş katılımlı toplantıya, İzmir siyasetinin tanınmış isimleri Murat Taşer, Mehmet Toptaş, Mesut Mercan, Ömer Aslan, Faruk Özmen, görevden alınan MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Yusuf Aslan, istifa eden Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Sedat Turman, Halis Devecioğlu, Reha Atakan ile delegeler, imza veren üst kurul delegeleri, görevden alınan MHP’nin eski ilçe başkanları katıldı.

ULUPINAR OLMASIN

DYP’den bir dönem İzmir milletvekilliği, DP’nin il başkanlığı görevlerinde bulunan, bir süre önce de AK Parti’ye geçen Yıldırım Ulupınar’ın, Akşener’in partisinde, İzmir il başkanlığına getirilebileceği yönündeki söylentiler, toplantıda konuşuldu. Akşener ekibinin toplantısına katılanlar, dayatmayla ‘Tepeden inme’ il başkanı istemediklerini belirtip, il ve ilçe başkanları belirlenirken, kendilerine de danışılmasını istedi. Dışarıdan atama, tepeden inme ismin tabanda rahatsızlık yaratacağı vurgulandı. Bası basın kuruluşlarında ismi bilinçli, kasıtlı olarak yazıldığı düşünülen, bir başka partinin üyesi olan ismin, yeni partiyle anılmasından duyulan sıkıntı da ifade edildi, “Asla kabul edilemez” denildi.  İstişare yapılmadan atama yapılmasına kesinlikle karşı çıkılması da toplantıda kararlaştırıldı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.