Dolar 32,5728
%0.1
Euro 34,9833
%0.44
Altın 2.428,800
%0.23
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 can gitti, 40 yıl sonra barış geldi

10 can gitti, 40 yıl sonra barış geldi

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın arabuluculuğuyla, Batman'ın Sason İlçesi'nde 40 yıl önce başlayan ve Söke'de süren Tunç ve Taşdemir aileleri arasındaki kan davası sona erdi. 

  • Ege Postası
  • 20.09.2016 - 16:53

Söke'nin Kemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan Tunç ve Taşdemir aileleri arasında 40 yıldan beri süren kan davasında şimdiye kadar 10 kişi öldü. En son geçen yıl iki aile arasında çıkan kavgada, Metin Taşdemir ve Yunus Tunç yaşamını yitirdi. Yaşanan bu son olay üzerine Tahsin Tunç, iki aileyi barıştırmak için önderlik etmeye başladı. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı da devreye sokarak Tunç ve Taşdemir ailelerinin 40 yıl süren kan davası, Kemalpaşa Meydan Parkı'nda yapılan törenle barışla noktalandı. İki aile barış yemeği öncesi bir araya gelerek dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarıldı. Yıllar sonra, barış sağlamanın mutluluğunu yaşadı.

"BARIŞ KUTSALDIR"
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "İki aile arasında yıllardan beri süren kan davası anlaşmazlığını çözmüş olmalarından dolayı iki aileyi de içtenlikle kutluyorum. Ben bölge milletvekili olarak böyle güzel bir olaya ilk defa katılıyorum. Barış çok ucuzdur, mutluluktur, huzurdur aynı zamanda da çok kutsaldır. Her iki aileyi ve o ailelerin bireylerini bu güzel kararları için kutluyorum" dedi. Söke Belediye Başkanı Toyran ise "Uzun süreden beri iki aile arasındaki anlaşmazlığı ve kavganın bitiyor olması bizleri son derece mutlu ediyor. İki ailenin barışmasında ve bu barış yemeğinde bulunmaktan da keyif alıyorum" diye konuştu. 

"BUGÜN BİZİM BAYRAM GÜNÜMÜZDÜR"
İki aileyi yıllar sonra barışmasını sağlayan Tahsin Tunç, "40 yıl önce Batman Sason'da iki aile arasında kan davası başladı. Daha sonra Söke'de devam etti. Yıllardan beri barış sağlanamadığı için geçen yıl yine iki kardeşimizi kaybettik. Bunun bir sonunun olmadığı için bir barış yemeği düzenleyelim dedik ve önderlik ettik. Kan davasında iki tarafta çok mağdur oldu. Milletvekilimizde bizi kırmayarak belediye başkanımızla birlikte bu barış yemeğimize katıldı. Bu barış bizim için bir bayramdır. Bu acıyı bir daha kimse yaşamasın" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.