Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
100 Roman kadınına AB destekli meslek kursu

100 Roman kadınına AB destekli meslek kursu

Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği işbirliği ile hazırlanan Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı destekli İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İPA) projesi kapsamında, 100 Roman kadınana kuaförlük ve cilt bakımı kursu açıldı Roman kadınlara AB destekli meslek kursu

  • Ege Postası
  • 29.01.2017 - 09:59

Kahramanlar 1412 Sokak'taki iki katlı binada, 6 ay boyunca sürecek olan ve Roman kadınlarının meslek edineceği kursun açılışına AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, SGK İl Müdürü Ekrem Gül Cemal, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, Proje Koordinatörü Vedat Karakaya, İzmir Roman Hakları Merkezi Derneği Başkanı Gökmen Dunar ile siyasi parti temsilcileri ve Roman vatandaşlar katıldı. Milletvekili Kalkan, çalan Roman havası eşliğinde açılış kurdelesini, kucağında bebeği olan bir kadın ile yaptı. 

Proje Koordinatörü Vedat Karakaya, İŞKUR destekli olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi projesinin 115 bin Euro'ya mal olacağını, 100 Roman kadının 6 ay boyunca eğitmenler eşliğinde kuaförlük ve cilt bakım kursu alacaklarını, İŞKUR'un bu süre zarfında sosyal güvenlik ve maaşlarını karşılayacağını, kadınların kurs bitiminde sertifika almaya hak kazanacaklarını, hem iş hem meslek sahibi olacaklarını, KOSBEG'ten hibe alıp işyeri de açabileceklerini söyledi. 

KALKAN: BURADAN ALTIN BİLEZİKLE ÇIKACAKSINIZ!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise "2009 yılında Romanların istihdamı stratejik eylem planı kapsamında faaliyete geçti. Hükümet olarak bizler Romanların hep arkasındayız ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Hükümet ve AB projeleri ile sizlerin işsizlik sorunlarınızı çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 12 proje kabul edildi. Bunlardan bir tanesi de bu proje. Biz sizi meslek sahibi yapacağız. Altı ay sonra buradan kolunuzda altın bilezikle çıkacaksınız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.