Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
13 ildeki imamlara operasyon

13 ildeki imamlara operasyon

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturmasında 13 ilde örgütün imamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Dosyada adı bulunan 121 kişiden şu ana kadar 70 şüpheli gözaltına alındı. Himmet ve kurban bağışı toplayan, örgüte eleman kazandıran imamların maaşlarının FETÖ'ye bağlı özel okullardan verildiği ortaya çıktı. Maaşları FETÖ okullarından...

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 09:56

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma sonrasında Organize Suçlarla Mücade Şube Müdürlüğü, İzmir merkezli olarak Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Samsun ve Rize'de operasyona başlandı. Soruşturmna dosyasında isimleri bulunan 121 kişiden şu ana kadar 70 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan sanıkların hepsinini örgüte bağlı imamlar olduğu öğrenildi. FETÖ'nün, himmet ve kurban bağışı toplamak, burs sağlamak, örgüte eleman kazandırmak için sohbet grupları oluşturduğu belirlendi. Bu çalışmaları yürüten sohbet grupların hepsinin başında da imamların bulunduğu tespit edildi. Polisin araştırmasında imamların maaşlarının da, örgüte bağlı olan eğitim kurumlarından karşılandığı ortaya çıktı.

IŞIK EVLERİNİ BÖYLE FİNANSE ETMİŞLER 

Bu arada sanıkların, ışık evlerini, kurban bağışı ve himmet parası adı altında topladıkları yardımlarla finanse ettikleri öğrenildi. Sohbet gruplarından sorumlu olan imam statüsündeki sanıkların, hücre tipi yapılandıkları bu evlerde, özellikle askeri ve polis öğrencilerine yönelik çalışma yaptıkları ortaya çıktı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.