Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
16 Nisan reformların başlangıcı olacak

16 Nisan reformların başlangıcı olacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum Buca'da konferans verdi. Yeni sistemle birlikte seçim barajının değişmesi gerektiğine inandığını açıklayan Uçum, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının, Türkiye siyasi tarihinde refomların başlangıcı olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 11:41

Buca Eğitim Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen konferansa, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Dernek Başkanı Prof. Dr. Fevzi Demir ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum konferansta yeni anayasa ile değişecek maddelerin içeriğini açıkladı.

Şu anki sistemin adının demokrasi olamayacağını belirten Uçum, "Türkiye'de millet tarafından seçilmiş hükümetler vesayet tarafından darbelerle yıkıldı. 1980 darbesinde 660 bin kişi gözaltına alındı ve hepsi işkence gördü. İşkence görenlerin % 10'u çoçuktu maalesef ben de o çocuklardan biriydim" dedi. Uçum, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu değişikliğin en önemli özelliği, şimdiye kadar yapılanlardan farkı şudur. Bu değişiklik, bir reform sürecini başlatmaktadır. Çünkü şimdiye kadar anayasa 18 kez değişti. Bu değişikliklerin tamamı, anayasanın öngördüğü hükümet modeli ve devlet işleyiş modeline yönelik revizyonlardı. Oysa bu değişiklikle hükümet modeli ile beraber bir reform süreci başlatılıyor. Bu değişikliğin en önemli sonuçlarından birisi, mevcut sistemde olmayan yasama, yürütme, yargı arasındaki kuvvetler ayrılığının çok daha güçlü bir biçimde hayata geçirilmesidir. Bu değişiklik, Cumhuriyeti güçlendirecek bir değişikliktir. Aynı zamanda devletin işleyişi açısından demokratikleşme standardını yükseltecektir ve bu değişiklikle halkla devlet ilişkisi çok daha ileri bir seviyeye ulaşacaktır.” Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Prof. Dr. Fevzi Demir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'na çiçek verdi.

Başdanışmandan İzmir'de referandum sunumu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.