Dolar 32,5917
%0.36
Euro 34,8356
%0.3
Altın 2.494,870
%0.42
Bist-100 9.628,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
19 Mayıs'ı kana bulayacaklardı!

19 Mayıs'ı kana bulayacaklardı!

İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde sansasyonel eylem hazırlığında olan 7 DEAŞ üyesi yakalandı. Örgüt üyelerinin, Suriye'ye gidip DAEŞ saflarında çatışmalara girdikleri, yine bu bölgelerde bulunan kişilerle bağlantılarının devam ettiği de saptandı 19 Mayıs'ı kana bulayacaklardı

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 10:06

19 Mayıs  Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde DAEŞ'ın sansasyonel eylem hazırlığında olduğu bilgisini alan İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, araştırmalardan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon yaptı. İzmir merkezli olarak İstanbul, Erzurum ve Mardin illerinde yapılan operasyonda, 7 örgüt üyesi yakalandı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin de arandığı açıklandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kana bulama planları yapan örgüt üyelerinin, daha önce Suriye'ye gidip DAEŞ saflarında çatışmalara girdikleri, yine bu bölgelerde bulunan kişilerle bağlantılarının devam ettiği de saptandı.

15 ZANLIYA GÖZALTI

Öte yandan İzmir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında MKP/HKO VE TKP/ML Konferans terör örgütü mensuplarının fotoğraflarını taşıyan 15 zanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen miting sırasında MKP/HKO VE TKP/ML Konferans terör örgütleri liderlerinin fotoğraflarının taşındığı ve örgüt adına slogan atıldığını belirledi. Ayrıca bazı sol örgütlerinin ölüm yıldönümü olan 18 Mayıs'ta örgütlerin eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaşılmasının ardından bu sabah operasyon düzenlendi. İl merkezinde bulunan örgüt yanlısı Özgür Gelecek Dergisi ve Torbalı, Aliağa Ve Menemen ilçelerinde belirlenen adreslere yapılan baskında 15 örgüt üyesi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

TORBALI'DA PKK OPERASYONU 

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde de PKK/KCK bölücü terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 18 kişiden 17'si jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı, Torbalı'da, PKK/KCK bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri, terör örgütünün propagandası yaptıkları, terör örgütünü övücü söylemlerde bulunduukları, meydana gelen terör olayları sonrasında terör örgütünü destekleyici açıklamalar yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri tespit edilen 18 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı verdi. İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bilişim Suçları birimi, bu sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak şüphelilerin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Toplam 17 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda, 21 cep telefonu, 7 harddisk, 16 telefon simkartı, 6 dizüstü ve tablet bilgisayar, CD, DVD, kamera, 4 ruhsatsız av tüfeği, 7.65 milimetre çapında bir ruhsatsız tabanca, 24 fişek, teröristlere ait iki fotoğraf, örgütsel içerilkli kitap ve sözde YPG terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi. Şüphelilerden B.Ç.'nin, çalışmak için Sinop ilinde bulunduğu ve orada yakalama çalışmasının devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınan 17 kişi, ifadelerinin alınması için Torbalı İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.