Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2017 LYS tercih sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı belli oldu.

2017 LYS tercih sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı belli oldu.

'LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak'' günün cevabı en çok merak edilen sorularından biri.. Öğrenciler ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan sonuç sorgulama ekranını gün içinde sıkça güncelleyerek LYS tercih sonuçlarını takip ediyor.

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 11:03

LYS tercih sonuçları öğrenciler tarafından merakla beklenirken, geçtiğimiz hafta sonuçların açıklanmaması tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine bir açıklama yapan ÖSYM, LYS tercih sonuçlarının 8 Ağustos (bugün) açıklanacağını duyurmuştu. Şimdi gözler ÖSYM'nin resmi açıklamasına çevrildi. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenciler ÖSYM'nin resmi internet sitesinde sonuçlarını sorgulayabilecek

Edinilen bilgilere göre ÖSYM, LYS tercih sonuçlarını bugün saat 17:00'den sonra açıklayacak

10-11 ve 17-18 Haziran'da yapılan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, 18-26 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapmıştı. Tercihler ardından sonuçlara odaklanan adaylar, ÖSYM yetkililerine sosyal medya hesaplarından ulaşmaya çalışmış, ‘LYS tercih sonuçl arı açıklansın’ etiketiyle bir kampanya başlatmışlardı. Yapılan kampanya sonrasında ÖSYM’den açıklama geldi. 

ÖSYM’nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan duyuruda üniversite yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM'nin https:/sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacağı bildirildi.

ÖSYMden heyecanlandıran tweet... LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK'

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

LYS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLAYACAK'

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK'



Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

E-KAYIT NASIL YAPILIR'



LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.