Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2017'nin İzmir'inde yağmur sonrası acı tablo

2017'nin İzmir'inde yağmur sonrası acı tablo

Bornova ilçesinde Ankara Caddesi'ne çıkan Sanayi Sitesi sokakları son yağışların ardından yine göle döndü. Duruma tepki gösteren esnaf şikayetlerinin sonuçsuz kalması üzerine çareyi de kendi buldu. 2017'nin İzmir'inde yağmur sonrası acı tablo

  • Ege Postası
  • 06.02.2017 - 10:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova'da Ankara Caddesi çevresinde yükselen yeni gökdelen ve rezidans inşaatlarına komşu kentin en gözde alanları altyapı yetersizliği nedeniyle her yağmurda adeta can çekişiyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN HİZMET GELMEYİNCE ESNAFTAN JET ÇÖZÜM

Su ve kanal altyapısının yetersizliği yağışlı geçen günlerin ardından yine Bornova sokaklarını vurdu. İlçenin en gözde alanlarından olan yeni kent merkezine komşu bölgede, milyon dolarlık gökdelen ve rezidans inşaatlarına bakan sokaklar yağmurla birlikte bilindik manzaraları beraberinde getirdi. Çamur deryasına dönen ve altyapı yetersizliği nedeniyle sular altında kalan sokaklarda yaşanan çileye tepki gösteren esnaf yaşanan bu sıkıntıya çözümü de kendisi buldu. Sanayi sitesi sokaklarındaki işyeri sahipleri su basan yollara kalas ve tahta platformlar atarak adeta yeni yaya köprüsü inşa etti. Güzergahtan geçen vatandaşlar Ankara Caddesi ile Sanayi sitesi arasında bağlantı sağlayan yolun iki yakasına ancak kurulan platformlar sayesinde erişim sağlayabildi.

SANAYİ ESNAFI İZSU'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Duruma tepki gösteren ve aylardır ısrarlı şikayetlerine yanıt alamadıklarını belirten Sanayi esnafı, "Burada yaşanan sıkıntıyı aylardır İZSU'ya iletmemize rağmen bir türlü gereken çalışma yapılmıyor. Cadde ve sokaklarda her yağmurun ardından kanal altyapısı olmadığı için bu manzara yaşanıyor. Ne vatandaşlar, ne de esnaf bunu çekmek zorunda... 2017 yılında İzmir'de yaşanan bu tablo ayıptır, bu kente yazıktır. İZSU'ya her ay fatura ödüyoruz ama hizmet alamıyoruz. Soruna acilen çözüm getirilsin" diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni göreve çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.