Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
23 yıl sonra ikinci şehit acısı

23 yıl sonra ikinci şehit acısı

Denizlili Jandarma Uzman Çavuş 22 yaşındaki Burhan Acar, Tunceli kırsalında PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada şehit düştü. Acar'ın şehadet haberi, Denizli'de üzüntü yarattı. Şehidin amcası Süleyman Acar'ın da 1999 yılında yine terör örgütünce şehit edildiği ortaya çıktı. 

  • Ege Postası
  • 28.11.2016 - 16:14

Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar, bugün Tunceli kırsalında PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada şehit düştü.
Tunceli'den acı haber: 2 asker şehit
18 yaşında Mehmet Acar adlı bir erkek kardeşi bulunan ve bekar olan Acar'ın şehit düştüğünü, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı'nın makam şoförü olan babası 46 yaşındaki Murat Acar, çalıştığı kurumda öğrendi. Ardından baba Murat Acar, sağlık ekiplerinin eşliğinde Pelitlibağ Mahallesi'ndeki evine geldi. Askeri yetkililerin Acar'ın koluna girdiği görüldü. Anne 42 yaşındaki Ayşe Acar'a da acı haber verildi. Evden şehidin yakınlarının ağlamaları ve haykırışları yükseldi. Şehidin ailesinin iki katlı olan evine, Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alanlar eve taziye ziyaretine gelmeye başladı. 

23 YIL SONRA AYNI ACI
Şehit ailesinin 1999 yılında yine aynı acıyı yaşadığı ontaya çıktı. Şehidin amcası Süleyman Acar'ın, 1999 yılında vatani görevini yaparken Osmaniye'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğu
 öğrenildi.

ŞEHİT ANNESİ: OĞLUM BAYRAK ASTI DA GİTTİ

Denizli'de oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra eve ambulansla getirilen 2 çocuk annesi Ayşe Acar'ın ağıtları yürekleri dağladı. Yarbay kadın asker ile sağlık görevlisinin desteğiyle eve getirilen Ayşe Acar, oğlunun en son evden çıkarken dış kapıya astığı Türk bayrağına doğru yönelerek, "Benim oğlum bayrak astı da gitti. Bu bayrakları beğenmedim ben, oğlumun astığı bayrağa gideceğim. Bu bayrağı benim oğlum astı" demesi yürekleri burktu. Evin içine götürülen Acar, sağlık görevleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ŞEHİT AMCASININ ÖCÜNÜ ALACAĞINI SÖYLEMİŞ

Acar'ın en son göreve giderken, ailesine "Amcamın öcünü alacağım" dediği öğrenildi. Şehit Acar'ın lise öğrencisi kardeşi Mehmet Acar da okuldan dönüşte evdeki bayrakları ve kalabalığı görünce önce ne olduğunu anlayamadı ardından ağabeyinin şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Acar, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bu arada şehit Burhan Acar'ın amcası olan Süleyman Acar'ın 1993'te değil 1999 yılında vatani görevini yaparken Osmaniye'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğu belirtildi. 

Şehidin annesiyle aynı ismi taşıyan babaannesi 67 yaşındaki Ayşe Acar, 2 yıl önce, telefon dolandırıcılarına 31 bin 100 lira değindeki ziynet eşyası ile bankadan çektiği 33 bin 700 lirayı kaptırmıştı. Dolandırıcılar yaşlı kadını, sağlık müdürlüğünde çalışan oğlunun PKK soruşturmasında tutuklanacağı yalanıyla kandırıp, aldıkları para ve ziynet eşyasıyla kayıplara karışmıştı (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.