Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
250’si diplomat 600 Türk görevli iltica istedi

250’si diplomat 600 Türk görevli iltica istedi

Fetullahçı terör örgütü üyeliği ile suçlanıp görevden alınan ya da kendisi görevi bırakan bir çok kişi, soluğu Almanya’da alırken, iltica isteyen üst düzey görevli sayısı 630’a ulaştı.

  • Ege Postası
  • 14.10.2017 - 21:23

Almanya'daki Uyum ve Göç Bakanlığı'na (BAMF) iltica için başvuran üst düzey Türk görevli sayısının 630 olduğu açıklandı. İltica talep edenlerin 250'sinin diplomatik pasaport sahibi, 380'inin ise üst düzey kamu görevlisi olduğu, özel hizmet pasaportu ile Almanya'ya kaçtıkları belirlendi.

YİNE AYNI ÇEVRE İÇİNDELER

Bu kişilerin büyük çoğunluğunun iltica talepleri kabul edildi. FETÖ örgütü ile ilişkileri nedeniyle Türkiye'de takip edildiklerini, haklarında davalar açıldığını vurguladıkları belirtilen şahısların, Almanya'da da etkin olan FETÖ'cü gruplarla ilişkide oldukları sanılıyor.

Almanya'daki FETÖ okulları, yurtları ve çeşitli şirketler faaliyetlerini aynen sürdürürken, bu ülkeye gelenlerin de aynı ilişkiler ağına girdikleri dikkati çekiyor.

ÖZDEMİR: TERCÜMANLAR DENETLENSİN

Öte yandan, bir çok FETÖ'cü de, Almanya'daki işlemlerinin ardından adlarının bir kısım Türk basınına ya da konsolosluğu sızdırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu. BAMF'ın görevlilerinin isimlerini verdiğini belirten iki kişinin başvurusu üzerine, bunların tercümanlığını yapan kişilerden süphelenildiği belirtiliyor. Bir dönem Zaman Gazetesi'nde yazarlık da yapmış olan Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Türk tercümanların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini öne sürdü.

Cem Özdemir, bilindiği gibi 2000'li yılların ortalarında bir süre ABD'de de kalmış ve orada Büyük Ortadoğu Projesi üzerine çalışmalar yapmıştı. Yeşiller'in Eş Başkanı 2003 yılında da FETÖ'cülerin Berlin'deki okulunun açılışına katılıp övgüler dizmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.