Dolar 32,3942
%-0.27
Euro 34,7057
%-0.29
Altın 2.397,000
%-1.06
Bist-100 10.196,00
%1.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
32 İlde FETÖ operayonu: 60 asker gözaltında

32 İlde FETÖ operayonu: 60 asker gözaltında

Konya merkezli 32 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkan 64’u subay, 70 muvazzaf askerden 60’ı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tabip subay, pilot, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli subaylar bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 11:02

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından askere yönelik bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda itirafçı olan subayların ifadeleri doğrultusunda 64’ü subay 70 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bunun üzerine bugün Konya merkezli 32 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı çıkan 70 askerden 60’ı ’Anayasa’yı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak’ suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çoğunluğu teğmen ve üsteğmen olmak üzere pilot, jandarma, tabip subay, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli subayların olduğu belirtildi.

Operasyonun devam ettiği, şüphelilerin evlerinde ve çalıştığı birimlerde aramaların devam ettiği öğrenildi.

ASELSAN'da operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı az önce yeni bir ByLock operasyonu başlattı. 8'i ASELSAN, 10'u da diğer kamu kurum ve kuruluşlarından olmak üzere toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık kaynaklarından yapılan bilgilendirmede, "FETÖ'ye üye olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında ASELSAN'da görevli olan 8 kişi hakkında ve bu kişilerlerle Bylock üzerinden yazışma yaptığı tespit edilen Ankara ilinde başka kamu ve özel kurumlarda çalışan 10 kişi olmak üzere toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup gözaltına alma ve diğer soruşturma işlemleri devam etmektedir.

ASELSAN'daki görevli 8 kişinin 4' ü halen görevde olup diğer 4'ü hakkında ihraç çıkarılma işlemleri daha önceden yapılmıştır. Gözaltı kararı verilen 18 kişinin hepsi bylock kullanıcısıdır" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.