Dolar 32,3659
%-0.36
Euro 34,7168
%-0.26
Altın 2.390,920
%-1.31
Bist-100 10.156,00
%1.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
35 Size Neyi Çağrıştırıyor'

35 Size Neyi Çağrıştırıyor'

İnsan yaşamının olmazsa olmaz kuralları var ve çoğunlukla bu kuralları kendimiz koyuyoruz zira ortam bir yaşam içinde bu kurallar kaçınılmaz oluyor.

  • Ege Postası
  • 09.05.2017 - 16:59

İnsan yaşamının olmazsa olmaz kuralları var ve çoğunlukla bu kuralları kendimiz koyuyoruz zira ortam bir yaşam içinde bu kurallar kaçınılmaz oluyor. Örneğin her kenti simgeleyen ve diğer kentlerden ayıran plakalar var. Plaka sözcüğü farklı anlamlara gelse de trafik açısından bakıldığında araçlarda yer alan ve o aracın hangi kente ait olduğunu gösteren tanımlayıcı kodlara verilen isim. Her kente ait plaka kodları mevcut ve plakalar o kentin ilçelerine göre de kimi temel farklılıklar gösteriyor.

Eğer 35 plaka kodunu Türkiye’nin hangi coğrafyasında görürsek görelim İzmir kentine ait olduğunu çoğumuz biliyoruz zira İzmir Ülkemizin en büyük 3. Kenti olmasının yanında Ege’nin incisi olarak adlandırılan kendisine has, herkesin mest olduğu bir kent. Birçok insan İzmir için İstanbul ve Ankara’nın en güzel yönlerini aldığı konusunda hem fikir zaten.

İzmir Deyince Akla Gelenler

Öylesine markalaşmış bir kent ki, sayfalar dolusu kitaplar yazmak mümkün ama insanlara İzmir deyince aklınıza ne gelir sorusuna ilk anda verilen yanıtlar şunlar:

Elbette bölgeye özgü boyuz ve gevrek. Kent sakinlerinin orada olmadığı zaman ısrarla yemek istediği lezzetler. İzmirliler biz simide gevrek deriz diyerek iddialarını koyuyorlar zaten.

Bir dönem Yeşilçam filmlerinde sıkça görünen İzmir Saat Kulesi,Kordon Boyu da ilk anda sayılabilecek olan yerler arasında.

Kentin biraz daha dışına çıkıldığında son yılların gözde beldesi Alaçatı, Çeşme’yi de unutmamak gerekiyor bu listede.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.