Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 sergi, 4 farklı tat

4 sergi, 4 farklı tat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, fotoğraf sanatçısı Yusuf Tuvi ve ressam Canip Taşkıran’ın sergileriyle Eylül'de sanatseverleri ağırlayacak. Büyükşehir ayrıca, göçle gelen çocukların kendi dünyalarını anlattıkları fotoğraf ve kukla sergisi ile Alevi ritüellerini yansıtan sergiyi re beğeniye sunacak. 4 buluşma, 4 ayrı tat

  • Ege Postası
  • 10.09.2016 - 09:20

Her ay birbirinden renkli kültürel etkinliklere evsahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayında sanat tutkunlarını 4 farklı sergiyle buluşturacak.

Ayın ilk sergisi, kente göçle gelen dezavantajlı çocukların çektikleri fotoğraflar ile yaptıkları kuklaların görücüye çıktığı eğlenceli bir çalışma.. İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde İzmir Alman Kültür Derneği, İzmir Uluslararası Kukla Günleri, İzmir Tarih Tasarım Atölyesi ve Sığınmacı Göçmen Dayanışma Derneği işbirliğinde “Öykümü Kuklamla, Karelerle Anlatıyorum” projesine katılan 7-12 yaş arasındaki çocukların üç haftalık atölye çalışmaları sonucunda hazırladıkları eserler, 13 Eylül’e kadar Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde görülebilir.

VİZÖRDEN BİR YAŞAM

Ünlü sanatçı Canip Taşkıran’ın eserlerinden oluşan resim sergisi ise, 21 Eylül 2016’da Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde saat 18.00’den itibaren sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçının, suyuboya tekniğiyle yaptığı eserlerden oluşan sergi 30 Eylül’e kadar görülebilir.

Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçılarından olan Yusuf Tuvi’nin seçkin eserlerinden oluşan ‘Vizörden Bir Yaşam Serüveni’ başlıklı  retrospektif sergisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 30 Eylül 2016’da saat 18.30’da açılacak. Ulusal ve uluslararası çapta ödülleri bulunan İzmirli fotoğraf sanatçısı Tuvi’nin sergisinde, sanatçının fotoğraf çekmeye başladığı yıllardan bugüne hayatının farklı dönemlerine ait çalışmalar yer alacak. Bu önemli sergi, 24 Ekim’e kadar sanatseverleri ağırlayacak. Tuvi’nin, Birol Üzmez ile birlikte gerçekleştirdiği “Basmane Oteller Sokağı” adlı belgesel fotoğraf çalışması, 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma&rdquo ; dalında katkı ödülüne layık görülmüştü.

Eylül ayının bir diğer etkinliği de fotoğraf sanatçısı Özgen Özgül’ün ‘Alevi Ritüelleri’ başlıklı fotoğraf sergisi. Anadolu’daki kültür mozaiğimizin zenginliğini gözler önüne seren sergi, 19-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gezilebilecek. Aynı sergi, 26 Eylül- 2 Ekim 2016 tarihleri arasında da İzmir Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.